Gaziantep'te Kadına Şiddetle Mücadele Toplantısı Yapıldı

Gaziantep'te, Yerel Eylem Planı kapsamında "Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele İl Koordinasyon İzleme ve Değerlendirme" toplantısı düzenlendi.

Gaziantep Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğünde, eylem planı kapsamında paydaş kurumların işbirliğiyle değerlendirme toplantı yapıldı.

Gaziantep Basın Yayın Enformasyon Müdürlüğü'nün basın desteği verdiği toplantıda, kadına şiddet konusu ele alındı.

İl Müdürü Mustafa Yıldırım, burada yaptığı açıklamada, kadını korumanın insanlığı korumak olduğunu belirtti.

Kadına yönelik şiddet ile mücadele günü nedeniyle 2017 yılında yerel eylem planı hazırladıklarını aktaran Yıldırım, şunları söyledi:

"Eylem planında kadına dönük şiddeti esas alan İl koordinasyon kurulu oluşturduk. Bu koordinasyon kurulu yılda iki defa bir araya gelerek çalışmalarını il düzeyinde ve kurumlar arası koordine ile yapmış olacak. Bugün yapmış olduğumuz toplantı kadına yönelik şiddet ile mücadele eden kurumların yöneticileri ile bir araya gelerek, şiddeti oluşturan nedenlerle nasıl mücadele edilir ve kadını koruyan insanı koruyan mücadeleyi nasıl toplumun geneline nasıl yayılır konusunda bir toplantı gerçekleştirdik."

Yıldırım, hedeflerinin büyük ölçüde kadına dönük şiddetin engellenmesi olduğunu ifade ederek, "Bu konuda bir farkındalık oluşturup bir insana asla şiddet gösterilmeyeceği hissini topluma yaymak istiyoruz. Çünkü kadın özelinde insanı korumak insanı koruduğumuz zaman kadını, çocuğu, engelliyi ve bütünüyle toplumu korumuş olduğumuzu düşünüyoruz." diye konuştu.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile