Gaziantep'te Kadinlardan Resim Kurslarina Yogun Ilgi

Gaziantep'te Kadinlardan Resim Kurslarina Yogun Ilgi

Gaziantep’te sosyal tesislerde açilan resim kurslarina yogun ilgi gösteren kadinlar, hem yeteneklerini kesfediyor hem de zamani verimli geçiriyor.

Gaziantep’in Sahinbey ilçesinde bulunan Özgecan Hanimlar Kültür ve Spor Merkezi’ndeki resim kursuna olan talep giderek artiyor. Özellikle kadinlar tarafindan yogun ilgi gören kurs, sanata merakli bireylere kapilarini açarak, resim yeteneklerini gelistirme firsati sunuyor. Kursa katilan basta kadinlar olmak üzere tüm kursiyerler, hiçbir resim bilgisine sahip olmadiklarini ancak kurs sayesinde ustalastiklarini belirtti.



"Önce korkarak basladim ama sonra çok güzel resimler çizmeye basladim"

Kursa korkarak basladigini söyleyen ama zamanla sevdigini belirten 56 yasindaki Jülide Rumevleklioglu, “Ben bu kursa korkarak basladim. Kapidan hep bakiyordum ve güzel resimler görüyordum. Fakat kendime bu konuda hiç güvenmiyordum. Korkularimi burada hocamiz sayesinde yendim. Hiçbir sekilde resim çizme alt yapim yoktu. Çizebilecegim tek sey çöp adamdi. Fakat burada teknikleri ögrenmeye basladikça kendime olan güvenim artti. Su an profesyonel bir sekilde resim çizdigim için çok mutluyum. Önceden sadece görüyordum. Bu kurs sayesinde bakmayi ögrendim. Ben resim çizmeyi ilerletmeyi düsünüyorum. Resimle huzur buluyorum. Çizdigim tablolari ileride satmayi düsünüyorum” dedi.



“Resim yapmak için özel yetenege gerek yok”

Resim yapmak için özel yetenege gerek olmadigini söyleyen Resim Ögretmeni Fatma Özkaya ise, “Bu kursta sadece resim çizmeyi ögretmiyorum. Resim ögretmekten ziyade insanlarin hayatina dokunmayi hedefliyorum. Kendilerini ifade edebilme ve onlar için terapi. Resim yapmak için özel yetenege gerek yok. Sifirdan baslayip kendi yeteneklerini kesfetmelerini saglamaya çalisiyoruz. Amacimiz farkindalik olusturmak ve insanlarin kendine güvenmelerini saglamak” diye konustu.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile