Gaziantep'te Kebaplik Sis Mesaisi Basladi

Gaziantep'te Kebaplik Sis Mesaisi Basladi

Gaziantep’te havalarin isinmasiyla birlikte piknik sezonu açildi. Kebap tüketiminin yogun oldugu sehirde ustalar da yogun mesaiye basladi.

Gaziantep Bakircilar Çarsisi’nda 50 yildir kebaplik sisi yapan ve satan usta Mehmet Kurt, havalarin isinmasiyla yogun mesaiye basladiklarini söyledi.

Bakircilar Çarsisi’nda yarim asirdir meslegini sürdüren usta, piknik sezonunun baslamasiyla birlikte islerinde bir artis gözlemlediklerini belirtti.



“Her yil yogun mesai yapiyoruz”

Havalarin isinmasiyla islerin yogunlastigini söyleyen Kurt, “Bu meslege 16 yasinda basladim ve 50 yildir bu isi yapiyorum. Her yil yogun mesai yapiyoruz. Çünkü simdi sis yapmaya baslamazsak yetistiremeyiz. Biz simdi sis yapimina basladik. Simdi sakin zamanda üretim yapmamiz önemli. Kebaplik sisler kendi içinde ayriliyor. Patlican kebaplik sis, cigerlik sis, kusbasilik sis ve kiyma kebaplik sis. Bu sislerin ayri olmasinin sebebi ise etlerin kalin veya ince siste güzel pismesidir. Sislerin fiyati ise söyle; Patlican kebaplik sis 15 TL, cigerlik sis 5 TL, kusbasilik sis 10 TL ve kiyma kebaplik sis 20 TL" dedi.



“Ayakta kalmaya çalisiyoruz”

Teknolojiye direnerek sehrin kültürünü yasatmaya çalistiklarini aktaran Kurt, “Tek basima çalisiyorum. Her gün 150 - 200 tane sis yapiyorum. Kendi elimizle emekle yapiyoruz sisleri. Teknolojiye direniyoruz. Ayakta kalmaya çalisiyoruz” diye konustu.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile