Gaziantep'te Kis Aylarinin Vazgeçilmez Lezzeti Eksili Ufak Köfte

Gaziantep'te Kis Aylarinin Vazgeçilmez Lezzeti Eksili Ufak Köfte

Gaziantep’in yöresel yemeklerinden eksili ufak köfte, hem lezzetli hem de saglikli olmasiyla soguk kis günlerinde vatandaslar tarafindan çokça tercih ediliyor.

Gaziantep’e özgü lezzetlerden eksili ufak köfte, hem doyurucu, hem de saglikli bir özellige sahip olmasiyla evlerde, lokantalarda ve restoranlarda en çok tercih edilen lezzetler arasinda yer aliyor. Eksili ufak köfte, özellikle soguk kis günlerinde ise daha çok tercih ediliyor. Eksili ufak köfte, gastronomi kenti Gaziantep’in 500 tescilli ana yemeklerinden biri olarak da dikkat çekiyor.

“Eksili ufak köfte tarihi bir yemektir”

Eksili ufak köfte yemeginin tarihinin çok eskiye dayandigini anlatan Restoran çalisani Ökkes Öztürk, “Eksili ufak köfte çok eskiye dayali tarihi bir yemektir. Annelerimizin, teyzelerimizin ve halalarimizin evde toplanip ince ince yuvarlayarak yaptigi bir yemektir. Içinde nohut taneleri, eksi sosu vardir. Eksili ufak köfte gastronomi kenti Gaziantep’te 500 tescilli ana yemeklerimizden birisidir. Eksili ufak köftenin en büyük özelligi ise geçmisten günümüze kadar gelmesidir. Büyüklerimiz bu lezzet mirasini bize birakti biz de ayni sekilde bizden sonraki nesle aktarmaya çalisiyoruz” dedi.



“Büyüklerimizden bize essiz tescilli bir lezzet miras kaldi”

Eksili ufak köftenin tarifini anlatan Öztürk, “Eksili ufak köfte içerisinde kullanilan ince bulgur etle yogurularak harç haline getirilir. Daha sonra hamurunu tane tane yuvarlayarak yapim asamasina devam edilir. Bu yemegin en önemli özelligi ise tanelerinin hepsi ayni ölçüde olmasidir. Bu sayede büyüklerimizden bize essiz tescilli bir lezzet miras kaldi” ifadelerine yer verdi.

“Eksili ufak köfte istah açici bir yemektir”

Öztürk, eksili ufak köftenin istah açici bir yemek oldugunu belirterek, “Eksili ufak köfte istah açici bir yemektir. Ayni zamanda mideyi de rahatlatma özelligi vardir. Hemen hemen her aksam evlerde pisirilebilen eksili ufak köftenin bir diger özelligi ise dügünlerimiz de misafirler içinde yapilmasidir" ifadelerini kullandi.

“Yerli ve yabanci turistler bu yemege çok ilgi gösteriyor”

Eksili ufak köfte yemegine yerli ve yabanci turistlerin yogun ilgi gösterdigini aktaran Öztürk, “Yerli ve yabanci turistler bu yemege çok ilgi gösteriyor. Bu köfteleri nasil yapiyorsunuz, hepsi nasil ayni ölçüde diye soruyorlar. Biz de bu tarihimizden gelen yemegimizi yerli ve yabanci turistlerin begenisine sunuyoruz” diye konustu.

Günlük 40-50 porsiyon satis yaptiklarini ifade eden Öztürk, fiyatlarin 160-180 TL arasinda degistigini kaydetti.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile