Başta Güneydoğu Özel Eğitim Kurumları Derneği (GÜNDER) olmak üzere alanda hizmet veren tüm sivil toplum kuruluşları ile işbirliği içerisinde olacaklarını kaydeden Serin, özel eğitimin toplumun tüm kesimlerince ilgi ile takip edildiğini, özel eğitim hizmetlerinin sosyal devlet olma gereğinin neticesi olarak sürdürülmesi gerektiğini ifade etti. GÜNDER Başkanı Yener Doğruer ise özel gereksinimli bireylerin yaşadığı sorunların sadece kendilerini ve ailelerini ilgilendiren sorunlar olmadığına dikkat çekti. Doğruer, "Ülkemizde yaşanılan sosyal sorunların en büyüğünü teşkil eden bu sorunun çözümünde sosyal devlet anlayışı içinde devletimizin ilgili organları ve sivil toplum kuruluşları olarak da bizlerin, üzerimize düşen görevleri eksiksiz yerine getirmeleri gerekmektedir. Ancak bu anlayış ile hareket edilirse özel gereksinimli birey ve ailelerinin sorunları biraz olsun hafifletilmiş olur. İnsanca yaşamanın gereği olarak, özel gereksinimli bireylerimiz de toplumda hak ettikleri yeri ve önemi kazanmış olurlar." dedi.
Doğruer, özel gereksinimli bireylerin tıbbi ve eğitsel tanılamalarında yaşanılan sorunlar nedeniyle, kendilerine tanınan yasal hakların tersine, bu süreçte eğitim olanaklarından yararlanamadığına vurgu yaptı. İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Fikret Atak da "Milli Eğitim Müdürlüğü olarak amacımız, hepimiz biriz anlayışını yakalamak. Tüm kurum yöneticileri üzerlerine düşen görevlerin bilincinde olup ilgili kanun ve yönetmelikler çerçevesinde hizmet vermektedir. Özel eğitim alanının hak ettiği konuma taşınabilmesi için özel eğitim kurumlarınca hassasiyet ve gayret gösterilmesi gerekiyor." ifadelerini kullandı.
İl Teftiş Kurulu Başkanı Cüneyt Çulcu da denetim faaliyetlerinin rehberlik amaçlı sürdürüldüğünü, denetimlerin sektörün hak ettiği çizgiyi yakalamasına büyük katkı sunduğunu ifade etti. Toplantı, özel eğitimin hak ettiği noktaya taşınabilmesi için bu çalışmaların geliştirilerek sürdürülmesi kararı alınarak tamamlandı.