Gaziantep'te Pitbull Cinsi Köpeklerin Saldirdigi Çocugun Hayati Riski Devam Ediyor

Özel Devam Hastanesi Bashekimi Dr. Beyhan Tahmazoglu: 'Ilk geldigi zamana göre durumu daha iyi ama hayati tehlikesi ciddi manada devam ediyor' 'Özellikle sag kulak bölgesindeki kulakta tamamen kayba ugrayabilecek yerler var. Yüz felci ve isitme yönünden takip edilmesi gereken bir hasta'

Gaziantep'te, pitbull cinsi 2 köpegin saldirisinda agir yaralanan çocugun hayati tehlikesinin devam ettigi belirtildi.

Özel Devam Hastanesi Bashekimi Dr. Beyhan Tahmazoglu, gazetecilere yaptigi açiklamada, saldiriya ugrayan 4 yasindaki Asiye Ates'in ilk müdahalesinin Gaziantep Üniversitesi Arastirma ve Uygulama Hastanesinde yapildigini hatirlatti.

Çocugun hastaneye geldiginde hayati tehlikesinin oldugunu ve suurunun kapali oldugunu belirten Tahmazoglu, sunlari kaydetti:

"Kafatasinda ve yüzünde saldiriya bagli doku ezilmeleri mevcuttu. Ense, kemik ve boyun dokusunda ciddi manada defekt olusmustu. Beyin dokusuna geçen isiriklar mevcuttu. Dünden beri bir dizi ameliyatlar geçirdi. Sag kulak bölgesinde ciddi isiriklar mevcuttu. Su an genel durumu daha iyi ve suuru açik. Ilk geldigi zamana göre durumu daha iyi ama hayati tehlikesi ciddi manada devam ediyor. Enfekte bir yara oldugu için daha sonraki günlerde olusacak enfektelere karsi, doku kayiplarina karsi ciddi manada sikintilar olabilecek. Plastik cerrahi ve beyin cerrahi anlaminda bir dizi daha operasyonlar geçirmesini bekliyoruz. Bunu yakindan takip ediyoruz. Sonraki süreci zaman gösterecek. Hayati ve kalici hasar yönünden su an riski devam ediyor."

Çocugun boyun ve yüz kisminda doku kayiplarinin oldugunu vurgulayan Tahmazoglu, söyle devam etti:

"Ense bölgesinde özellikle kemik dokuda kayip var. Bundan dolayi ciddi manada enfeksiyon riski var. Önümüzde 3-4 gün enfeksiyon yönünden çok önemli. Çok riskli bir dönem. Bunlari takip edecegiz. Tedbirlerimizi aldik. Süreç devam edecek zaman gösterecek. Özellikle sag kulak bölgesindeki kulakta tamamen kayba ugrayabilecek yerler var. Yüz felci ve isitme yönünden takip edilmesi gereken bir hasta."

Dün, Sahinbey ilçesi Bestepe Mahallesinde 2 pitbull cinsi köpegin saldirisina ugrayan 4 yasindaki Asiye Ates, agir yaralanmisti. Olayla ilgili 6 kisi gözaltina alinmisti. Saldirgan köpekler ise Doga Koruma ve Milli Parklar Sube Müdürlügünce, Gaziantep Büyüksehir Belediyesi Hayvan Barinagi ve Rehabilitasyon Merkezine teslim edilmisti.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile