Gaziantep'te 'Saglik Için Harekete Geç' Etkinlikleri Düzenlendi

Gaziantep'te 'Saglik Için Harekete Geç' Etkinlikleri Düzenlendi

Gaziantep’te ‘10 Mayis Saglik Için Hareket Et Günü’ kapsaminda çesitli etkinlikler gerçeklestirildi.

Gaziantep’te ‘10 Mayis Saglik Için Hareket Et Günü’ kapsaminda Il Saglik Müdürlügü, Il Milli Egitim Müdürlügü, Gençlik ve Spor Il Müdürlügü ve Sahinbey Belediyesi isbirligi ile Sahinbey Belediyesi Geleneksel Sporlar Merkezi’nde çesitli etkinlikler gerçeklestirildi.

Etkinlik alaninda Il Saglik Müdürlügü Halk Sagligi Hizmetleri Baskanligi, Acil Saglik Hizmetleri Baskanligi, Il Milli Egitim Müdürlügü, Il Emniyet Müdürlügü Toplum Destekli Polis, Büyüksehir Belediyesi Saglik, Yasli ve Engelli Daire Baskanligi ile Yesilay Gaziantep Subesi tarafindan stant açildi.

Il Saglik Müdürlügü Halk Sagligi Hizmetleri Baskanligi Bulasici Olmayan Hastaliklar Birimi tarafindan açilan stantta vücut analizi, beden kütle indeksi hesaplamasi yapildi. Ayrica, yeterli ve dengeli beslenme, kahvaltinin önemi, fiziksel aktivitenin yararlari, çölyak hastaligi ve el hijyeni konulariyla ilgili bilgilendirici brosürler, sapka, bez çanta, saglikli beslenme temali ders programi ve kitap ayraci dagitildi.

Etkinlikte saglik tedbirleri için ambulans araci hazir bulunurken, Ulusal Medikal Kurtarma Ekibi (UMKE) araci ve personeli de tanitim amaçli yer alarak yaptiklari faaliyetlere iliskin bilgilendirme yapti. Il Milli Egitim Müdürlügü standinda geleneksel okul sporlari ve “Obeziteye Inat Bir Adim Da Sen At” projeleri tanitilirken, Büyüksehir Belediyesi tarafindan obezite ve dengeli beslenmeye yönelik materyaller ve çocuklar için süt dagitildi. Toplum Destekli Polis ve Yesilay tarafindan da bilgilendirici brosürler verildi.



Etkinlik süresince çocuklar müzik esliginde gönüllerince dans etti, mas güresi sporu, halat çekme oyunu, ata binme ve ok atma etkinliklerini gerçeklestirdiler. Etkinlige katilan kurum personeli de ata binme, ok atma, dart, bisiklete binme gibi etkinlikleri deneyimledirler. Etkinliklerde küçükten büyüge herkesin destegi ve katilimi ile hareketli yasam ve saglik üzerine etkilerinin önemi vurgulandi.

Etkinlige Saglik Bakanligi Halk Sagligi Genel Müdür Yardimcisi Dr. Köksal Hamzaoglu, Halk Sagligi Genel Müdürlügü Göç Dairesi Baskani Zehra Uzundurukan, Sahinbey Belediye Baskani Mehmet Tahmazoglu, Il Saglik Müdürü Dr. Beytullah Sahin, Il Emniyet Müdür Yardimcisi Eyyup Mehmet Budak, Sahinbey Belediyesi Gençlik ve Spor Hizmetleri Müdürü Burak Çilesiz, Halk Sagligi Hizmetleri Baskani Uzm. Dr. Ferit Yetkinsekerci, Kamu Hastaneleri Hizmetleri Baskani Uzm. Dr. Emine Korkmaz, Acil Saglik Hizmetleri Baskani Uzm. Dr. Gizem Coskun Yüksel, Halk Sagligi Hizmetleri Baskan Yardimcisi Doç. Dr. Mikail Özdemir, Kamu Hastaneleri Baskan Yardimcisi Dr. Cihat Rifat Yilmazer, Oguzeli Ilçe Saglik Müdürü Uzm. Dr. Orhan Cellat, Il Milli Egitim Müdürlügü Spor Koordinatörü Idris Turan, Tarim ve Orman Il Müdürlügü Gida ve Yem Sube Müdürü Ramazan Güngör, kamu kurum ve kuruluslarinin personeli, spor egitmenleri, saglik çalisanlari, ögrenciler, ögretmenler ve veliler katildi.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile