Gaziantep'te Sokak Hayvanlari Için Aylik 4,5 Ton Mama Destegi

Gaziantep Büyüksehir Belediyesi, kent genelinde hayvanlari koruma ve yasatma adina faaliyet gösteren sivil toplum kuruluslarina her ay düzenli olarak yaklasik 4,5 ton kedi ve köpek mamasi desteginde bulunuyor.

Belediyeden yapilan açiklamaya göre, Dogal Hayati Koruma ve Hayvanat Bahçesi Daire Baskanligi, kentte bulunan Canpati, Çiçegin Patileri, Cahide Vakfi gibi sivil toplum kuruluslari basta olmak üzere hayvanseverlerin gönüllü olarak faaliyet gösterdigi kuruluslara, her ay düzenli olarak 4,5 ton mama destegi veriyor.

Ayrica barinma, bakim ve tedavi süreçlerini de STK'lar ile birlikte yürüten belediye ekipleri, kentin dört bir yanina ulasarak sahipsiz sokak hayvanlarinin hayatlarina dokunuyor.

Açiklamada görüslerine yer verilen Canpati Dernegi Hayvanlari Koruma ve Yasatma Dernegi Baskani Cansu Karabacak, dernek olarak 4 yildir faaliyet gösterdiklerine dikkati çekerek, "Sokak hayvanlarinin beslenme, barinma, tedavi çalismalarini yürütüyoruz. Elimizden geldigince sehrimizdeki hayvanlara sahip çikmaya çalisiyoruz. Gaziantep Büyüksehir Belediyesi'nin mama destekleri bu açidan bizler için çok önemli." ifadelerini kullandi.

Çiçegin Patileri Dernegi Baskani Çiçek Yüksel Kalkan ise ellerinden geldigince sahipsiz sokak hayvanlarina bakmaya çalistiklarini belirterek, sunlari kaydetti:

"Kent genelinde çok fazla sahipsiz sokak hayvanimiz var. Bu noktada da Gaziantep Büyüksehir Belediyesi de bize mama desteginde bulunuyor. Belediyeden her ay tanesi 15 kilodan 20 torba olmak üzere mama aliyoruz. Biz dernek olarak daha çok kentten uzak olan kirsal mahallelere agirlik veriyoruz."

Cahide Vakfi Yönetim Kurulu Üyesi Cemal Günes ise belediye destegiyle daha fazla hayvana ulasmaya çaba gösterdiklerini vurguladi.

Dogal Hayati Koruma ve Hayvanat Bahçesi Daire Baskani Celal Özsöyler de tüm canlilarin bakim, tedavi, barinma ve beslenme konusunda yaninda olduklarini aktararak, "Sokak hayvanlarimiza gereken yardimi ve ilgiyi ekip olarak sagliyoruz. Bizim yetisemedigimiz alanlara is birligi yaptigimiz derneklerimiz, hayvansever dostlarimiz dahil oluyor." degerlendirmesinde bulundu.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile