(GAÜN) TEKNOPARK eğitim salonlarında devam eden eğitimleri değerlendiren GAÜN rektörü Prof. Dr. Ali Gür, Gaziantep Üniversitesinin şehrin eğitim alanında gelişmesi için önemli bir misyonu olduğunu vurgulayarak, "Eğitim Fakültemiz ve Mühendislik Fakültemiz buluş yapma, ticarileştirme, mucit gibi düşünme konusunda ortak çalışmalar yürütüyor. Bu proje kapsamında öğretmenlerimize yeni konseptler konusunda eğitim vermenin çok önemli olduğuna inanıyoruz. Öğretmenlerin mucit gibi düşünmesini desteklersek, öğrencilerden de icat çıkarmalarını bekleyebiliriz. Bu manada yapılan bu eğitimi kıymetli buluyorum" diye konuştu.
"Farklı bakış açısı sunmayı hedefliyoruz"
Projeyi değerlendiren GAÜN Rektör Danışmanı Doç. Dr. Necip Fazıl Yılmaz ise "Bu eğitimin, Yenilikçi, sorgulamaya dayalı becerilerin geliştiği Sanayi 4.0 çağını yaşadığımız günümüzde öğretmenlerin, öğrencilerin 21.yy becerilerini geliştirmelerine yönelik katkıları olacak. Öğretmenler buna yönelik ders planı hazırlıyorlar ve bu tür yarışmalara katılacaklar. TÜBİTAK ve diğer proje dallarında açılan yarışmalara eğitimde kazandıkları farkındalıkla destek olacağız. Bunun dışında eğitimin içeriğinde Arduino gibi teknoloji ve mbotlarla, robotik eğitimleri de sunduk. Yapılan bu eğitimle Gaziantep’teki öğretmenlerimize farklı bir bakış açısı sağlamayı düşünüyoruz. Gaziantep Üniversitesi ve Target TTO desteğiyle Türkiye’ye bu eğitimleri yaymayı planlıyoruz” şeklinde konuştu.
Stem eğitimi hakkında bilgiler veren Eğitmen Mehmet Başaran, “Fen, Mühendislik, Teknoloji, Matematik branşlarının bütünleşik olarak öğretilmesi olarak tanımlanan STEM, ABD ve Avrupa’da uzun süredir uygulanmaya çalışılan, ülkemizde ise 2011 yılları itibariyle hız kazanmaya başlayan bir eğitim programı modeli. Bu eğitimi Milli Eğitimdeki öğretmenlere veriyoruz. Gaziantep Üniversitesi Teknoloji Transfer Ofisi ile verdiğimiz bu eğitimde diğer STEM eğitimindeki benzerlikleri içermekle birlikte farklılık STEM ve Maker eğitimini birlikte yürütüyoruz. Öğretmenler STEM eğitimi kısmında derse nasıl entegre olabileceklerini öğreniyorlar. Maker’da ise daha çok kodlama ve robotik ağırlıklı eğitimler alıyorlar. Biz 5 günlük ve her gün 10 saati aşkın eğitim sunuyoruz” diye konuştu.
Gaziantep'te Stem Eğitimleri Sürüyor
Hızlı destek kapsamında İpekyolu Kalkınma Ajansı tarafından fonlanan Gaziantep İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından yürütülen Milli Eğitim bünyesindeki öğretmenlere yönelik proje kapsamındaki eğitimler Gaziantep Üniversitesi’nde sürüyor.