Gaziantep'te Tarim Çalistayi Düzenlendi

Gaziantep Valiligi ve Büyüksehir Belediyesi tarafindan Tarim Çalistayi düzenlendi.

Büyüksehir Belediyesinden yapilan yazili açiklamaya göre, çalistay kapsaminda kent merkezi ve ilçelerde tarimda kirsal kalkinma modelini gelistirmek için degerlendirmeler yapildi.

Bu kapsamda, "Gaziantep Tarim Modeli"ne uygun saha çalismalari yapilarak hedefler belirlenecek.

Tarima yönelik yeni yol haritalari çizilecek.

Açiklamada degerlendirmelerine yer verilen Büyüksehir Belediyesi Tarimsal Hizmetler Daire Baskani Kenan Seçkin, çalistayin Gaziantep Büyüksehir Belediyesinin bir yil önce ortaya koydugu tarim modelinin bir adim daha ileriye götürülmesi amaciyla düzenlendigini belirtti.

Seçkin, çalistayda Gaziantep Valiligi basta olmak üzere diger paydaslarla ortak bir masa olusturuldugunu, tarimda kirsal kalkinmayi güçlendirmek adina yeni kararlar alinarak hedefler belirlenecegini ifade etti.

Çalistaya, Büyüksehir Belediyesi Baskan Vekili Latif Karadag, Il Tarim ve Orman Müdürü Mehmet Karayilan, Tarim Kredi Kooperatifleri Gaziantep Bölge Müdürü Mustafa Aslan, Gaziantep Orman Isletme Müdür Yardimcisi Zeynel Öztürk, Toprak Mahsulleri Gaziantep Sube Müdürü Cemil Dogan, Nurdagi Ziraat Odasi Baskani Kemal Belpinar, Oguzeli Ziraat Odasi Baskani Mustafa Ugur ve Karkamis Ziraat Odasi Baskani Idris Bozkurt katildi.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile