Gaziantep'te Tedaş İl Müdürlüğü'nde Dış Kredili Projeler Tanıtıldı

Gaziantep TEDAŞ İl Müdürlüğü'nde yapılan basın toplantısında, dış kredili yeraltı çalışmaları değerlendirildi.

Tedaş il binasında yapılan toplantıya, Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Gaziantep milletvekilleri Mehmet Erdoğan, Özlem Müftüoğlu, Mehmet Sarı, Halil Mazıcıoğlu, AK Parti İl Başkanı Ahmet Uzer, Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu ve basın mensupları katıldı.
Toplantıda konuşan TEDAŞ İl Müdürü Ali Akbağ, 2009 yılı sonu itibariyle 4 bin 86 milyar kilobite saat enerji satın aldıklarını, 3 bin 739 milyar kilobite saat enerjiyi sattıklarını ifade ederek, kayıp oranının buna göre yüzde 8,48 olduğunu söyledi.
2009 yılı itibariyle 483 bin adet elektrik abonesi bulunduğunu belirten Akbağ, "Elektrik Dağıtım Şebekesi'nin gerilim kademesi genellikle 31,5 kilovolt olup, il merkezinde kısmen 15,8 kilovolt ve Nizip ilçe merkezinde kısmen 6,3 kilovolttur. Şebekemizin büyük çoğunluğu havai hatlı olup, çok az bir kısmı şehir merkezinde yeraltına alınmıştır" dedi.
Enerji şebekesinin yeraltına alınması konusundaki projelerini de anlatan Akbağ,
"Enerji kesintilerinin azalması ve böylece daha kaliteli enerji hizmeti sunulması ile her kesimdeki müşteri memnuniyetini sağlamak istiyoruz. Bu projelerle çevre uyumunun sağlanması, kayıp ve kaçağın azaltılmasını planlıyoruz. Şebekenin yeraltına alınması durumunda can ve mal kaybına sebep olan kazaları da büyük ölçüde önlemiş olacağız. Bu çalışmalar yapılırken havai hat yerine yeraltı kablolu hatlar yapılacak. Açık sistem yerine modüler hücreli, radyan besleme yerine ring besleme yapılabilecek bir şebeke
amaçlanmıştır. Sistem tamamen dağıtım merkezli olacak ve bölgeler yeraltı şebekesine dönüşmüş olacaktır" şeklinde konuştu.
Toplantıda konuşan Milletvekili Mehmet Sarı ise projeler sayesinde eskisi gibi elektrik kesintilerinin sık yaşanmayacağını belirterek, "10 yıl önce Türkiye enerji darboğazındaydı. Bugün geldiğimiz noktada özellikle AK Parti hükümetleri döneminde yapılmış olan yasal düzenlemede ve yapılmış olan yatırımlarla birlikte artık enerjiye dışa bağlılığı bitirme noktasına geliyoruz. TBMM'deki yenilenebilir enerji kaynaklarının kullanımıyla ilgili yasa tasarısı ve buna ait olarak da yeni yapılan düzenlemelerle
artık Türkiye'de enerji üretiminde birçok teşvik, birçok imkan sunuluyor" şeklinde konuştu.
Toplantı, TEDAŞ'ın bahçesinde kokteyl verilmesiyle sona erdi.
(EA-HÖ-EA-Y)

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile