Gaziantep'te Travmatik Acil Durum Hastanesinin Temeli Atildi

Gaziantep'te Travmatik Acil Durum Hastanesinin Temeli Atildi

Gaziantep’te, yasanmasi muhtemel is kazalarina daha hizli müdahale edilmesine yönelik hizmet verecek olan 50 yatakli Travmatik Acil Durum Hastanesinin temeli 4.Organize Sanayi Bölgesi’nde atildi.

Gaziantep’te özellikle yasanmasi muhtemel is kazalarina yönelik hizmet verecek olan 50 yatakli Travmatik Acil Durum Hastanesinin temeli 4.Organize Sanayi Bölgesi’nde atildi. Gelecek yil hizmete açilmasi planlanan 6 katli hastanede 50 yatak kapasitesi, 14 poliklinik, fizik tedavi merkezi, laboratuvar, 2 ameliyathane ve 6 yogun bakim ünitesi hizmet verecek.

Törende açiklamalarda bulunan Vali Davut Gül, Gaziantep’te saglik alaninda önemli yatirimlar yapildigini ve Travmatik Acil Durum Hastanesinin de örnek bir yatirim oldugunu ifade ederek, "Saglik alaninda Gaziantep’in üzerine ayri bir kent kuruldu. Bin 875 Yatakli Gaziantep Sehir Hastanesi Mayis ayi içerisinde hizmete açilacak. Nizip’te 400 Yatakli Devlet Hastanesi bu yil içerisinde tamamlanacak. 300 Yatakli Cengiz Gökçek Hastanesinin insaati devam ediyor. 25 Aralik Devlet Hastanesi 300 Yatakli Ek Bina insaati devam ediyor. Oguzeli’nde 100 yatakli hastanenin yapimi devam ediyor. Beylerbeyi’nde 100 yatakli hastanenin projesi devam ediyor ve 50 yatakli Travmatik Acil Durum Hastanesi projeleri yapildi. Tüm bunlari üst üste koydugunuzda 80-90 yilda hastane yatak sayisi kadar hastane insaati devam ediyor, 1,5 yil içerisinde Gazianteplilerin hizmetine sunulmus olacak’’ dedi.



"Bu proje isçi ve is güvenligini saglamak için önemli"

Gaziantep Büyüksehir Belediye Baskani Fatma Sahin, Gaziantep Organize Sanayi Bölgesi’nin kentin önemli bir merkezi oldugunu ifade ederek, "Gaziantep Organize Sanayi Bölgesi’nde yillardir Travmatik Acil Durum Hastanesi eksikligi yasaniyordu. Cengiz Baskanim ve Yönetimi isi biliyor. Bu sehrin göz bebegi olan OSB’nin hem is dünyasini rahatlatmak hem de isçi ve is güvenligini saglamak bizim görevimiz. Tüm bunlar huzuru, mutlulugu ve güvenligi de tesis ediyor’’ seklinde konustu.



"Yasanabilecek is kazalarina en hizli sekilde müdahale edilebilecek"

Gaziantep Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu Baskani Cengiz Simsek, temeli atilan hastane ile isçilere daha hizli saglik hizmeti verilecegini belirterek, “Gaziantep OSB’de 250 bin kisi istihdam ediliyor. Her gün on binlerce kisi is bulma hedefiyle bölgemize gelmekte. Allah göstermesin bölgemizde meydana gelebilecek bir is kazasinda en yakin saglik kurulusuna ulasmamiz en az bir saat sürmektedir. 6 bin 800 metrekare alana kurulacak olan ve gelecek yil hizmete açilmasi planlanan Travmatik Acil Durum Hastanesi 6 katli, 50 yatakli, 14 poliklinik, fizik tedavisi, laboratuvari, 2 adet ameliyathane ve 6 adet yogun bakim ünitesiyle çok önemli bir saglik merkezi olacaktir. Hastanemizin bir diger özelligi de is kazalarinda uzuv kopmalari ve dikis atilmalari vakalarina daha hizli müdahale edilmesini saglayacaktir" diye konustu.



"Bu hastanenin Türkiye’de baska bir örnegi yok"

MHP Gaziantep Milletvekili Muhittin Tasdogan, "Yapilacak olan bu hastanenin Türkiye’de baska bir örnegi yok. Bu proje Türkiye’ye örnek olacak. Saglik Bakanligi da bu projeyi pilot çalisma olarak kabul etti. Bu proje ileriki zamanlarda diger illere de bir tavsiye niteliginde olacak" ifadelerini kullandi.

Temel atma törenine Gaziantep Valisi Davut Gül, Büyüksehir Belediye Baskan Fatma Sahin, AK Parti Gaziantep Milletvekili Adayi ve eski Adalet Bakani Abdulhamit Gül, MHP Gaziantep Milletvekili Ali Muhitttin Tasdogan, Gaziantep Organize Sanayi Bölgesi (GAOSB) Yönetim Kurulu Baskani Cengiz Simsek, milletvekilleri ve vatandaslar katildi.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile