Ölçme Seçme ve Yerlestirme Merkezi (ÖSYM) tarafindan düzenlenen Yüksekögretim Kurumlari Sinavi (2024-YKS) ilk oturumu olan Temel Yeterlilik Testi (TYT) yaklasik 3 milyon 36 bin 945 adayin katilimiyla basladi.
Zorlu sinav maratonu, Türkiye genelinde oldugu gibi Gaziantep’te de basladi.
Adaylar okullara akin etti, bazi adaylar sinava yetisemedi
Gaziantep’te sinav giris saatine kisa süre kala adaylar okullara akin etti. Sinav saatinden önce kentte trafikte uzun kuyruklar olustu. Sehitkamil ilçesinde bulunan Hasan Ali Yücel Anadolu Lisesi’nde sinava giren bazi adaylar son anda yetisirken 10.00’da okulun kapilari kapatildi. Kapilarin kapatilmasinin ardindan sinav alanina gelen adaylar sinava alinmadi.
“Ekstradan yeni bir heyecan olsun istedim, herhangi bir beklentim yok”
Sinava 3’üncü kez girdigini söyleyen ögrenci Mine Tazeoglu, “3’üncü sinava girisim. Ekstradan yeni bir heyecan olsun istedim. Herkesin aksine çok rahatim. Çünkü herhangi bir beklentim yok. Olursa olur olmazsa olmaz saglik olsun” diye konustu.
Gaziantep'te YKS Heyecani Basladi
Yüksekögretim Kurumlari Sinavi’nin (YKS) ilk oturumu olan Temel Yeterlilik Testi (TYT), Türkiye genelinde oldugu gibi Gaziantep’te de basladi. Gaziantep’te bazi adaylar sinava girecekleri okula son anda yetisirken geç kalanlar sinava alinmadi.



















