Gaziantep'te Yogun Yagis Sonrasi Istinat Duvari Araçlarin Üzerine Çöktü

Gaziantep'te Yogun Yagis Sonrasi Istinat Duvari Araçlarin Üzerine Çöktü

Gaziantep’te gece saatlerinde etkili olan saganak nedeniyle bir apartmanin istinat duvari çöktü. Çöken duvarin altinda kalan 3 araçta büyük çapta maddi hasar meydan gelirken sitede yasayan vatandaslar büyük korku ve panik yasadiklarini söyledi.

Gaziantep’te kent genelinde dün gece saatlerinde saganak etkili oldu. Yogun yagis nedeniyle kent genelinde pek çok cadde ve sokak adeta göle dönerken Sehitkamil ilçesi Alpaslan Mahallesi’nde yagisin yüküne dayanamayan 11 katli Melisa Apartmaninin istinat duvari araçlarin üzerine çöktü. Çevredekilerin ihbari üzerine olay yerine çok sayida AFAD, itfaiye, polis ve saglik ekibi sevk edildi. Can kaybinin yasanmadigi olay sonrasi çöken duvarin altinda kalan 3 araçta büyük çapta maddi hasar meydana geldi. Çökmenin meydana geldigi alan güvenlik seridi ile kontrol altina alindi.

"Istinat duvari çöktü ve 3 arabamiz hasar gördü"

Alparslan Mahalle Muhtari Ali Köseoglu, “Gece yagan yagmurda Melisa Apartmaninin istinat duvari çöktü ve 3 araç hasar gördü. Çok sükür cana gelmedi, mala geldi. Gördügünüz gibi vatandasin arabasi altinda pert olmus. Yapacak bir sey yok. Karsi tarafta arkadasin magduriyetini giderecegini söyledi.

Müteahhitten istinat duvarinin yeniden kademeli yapilmasini talep edecegiz. Arabalarda toplamda 800 bin TL gibi bir zarar var" dedi.



“Deprem gibi bir ses geldi”

Yasanan yagis sonrasi çöken istinat duvarinin altinda kalan aracin sahibi Mustafa Maasoglu, “Ben gece isten geldim ve 10 dakika sonra deprem gibi bir ses geldi. Deprem bölgesi oldugu için bir korktum. Çocuklara belli etmemek için disariya çiktigimda istinat duvarinin arabamin üzerine yikildigini gördüm. Komsularimla beraber hep beraber asagi indigimizde baktigimizda yapacak bir sey yoktu zaten. Arabam pert oldu, komple dümdüz yani bunun haricinde 2 tane daha komsumun arabasi bu sekilde hasar gördü. Daha önce de ilgili makamlara yikilma riski var diye bildirilmisti. Fakat hiçbir islem yapilmadi ve sonuç bu oldu” diye konustu.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile