Gaziantep'te Yogun Yagisin Sebep Oldugu Olumsuzluklar Giderildi

Gaziantep'te Yogun Yagisin Sebep Oldugu Olumsuzluklar Giderildi

Gaziantep Büyüksehir Belediyesi ekipleri, gece yogun yagislarin olumsuz sonuçlara yol açmamasi için sabaha kadar çalisarak, yasanan olumsuzlarin etkisini büyük ölçüde giderdi. Basta GASKI olmak üzere, Fen Isleri Dairesi, Gaziantep Itfaiyesi ve Kent Estetigi Dairesi ekipleri gece saat 2.30’da yagistan kaynakli sorunlari çözüme kavusturdu.

Gaziantep’te 8 Aralik saat 21.30’da baslayarak saat 01.30’a kadar süren ve metrekareye 70 kilogram yagmurun düstügü saganak yagis sirasinda ve sonrasinda ulasim ile yasam alanlarinda yasanan olumsuzluklara karsi GASKI ekipleri, 120 personel ile kilavuz, vidanjör, kanal görüntüleme robotu, römorklu pompa ve kepçelerden olusan 30 araçla müdahalede bulundu.

Suda mahsur kalan 10 araç ekiplerin çabalariyla kurtarildi

Ekipler, suyu tasiyacak sistemlerin tasima kapasitesinden fazla yagis almasi ve kuruyan yapraklarin menfezlerin üzerini kapamasi nedeniyle yasanan sorunlara karsi gece boyunca sehir genelindeki üzeri yaprak veya poset gibi atiklarla kapanan bölgeleri açti, su birikintileri vidanjörlerle ve römorklu pompalarla çekti, hatlardaki tikaniklari kilavuz araçlariyla giderdi. Öte yandan, suda mahsur kalan 10 araç ekiplerin çabalariyla kurtarildi.

ALO 153’e gelen 708 ihbarin tamamina müdahale edildi

Gaziantep Büyüksehir Belediyesi ALO 153 Hatti’na gelen 177 mesken su baskini, 242 sifon tikanmasi, 84 yolda yagmur birikintisi ve diger konularda 205 ihbarin hepsine müdahale eden ekipler, meskene su baskini ihbarlarina GASKI Aritma Tesisleri Dairesi Baskanligi personelleri ile koordineli çalisilarak hemen müdahale etti.

Gaziantep Büyüksehir ekiplerinin yagisli günlerde muhtemel sorunlara müdahale için çalismalarini kesintisiz sürdürecegi ifade edildi.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile