Gaziantep'teki FETÖ Davası

FETÖ'nün 'milli eğitim yapılanması'na yönelik davada yargılanan 31 sanıktan 28'inin cezalandırılması talep edildi Mütalaasında, 28 sanığın cezalandırılmasını ve bir sanığın beraatını talep eden mahkeme savcısı Aksoy, etkin pişmanlık hükümleri kapsamında örgütün deşifresine ve milli eğitim yapılanmasının belirlenmesine önemli katkı sağlayan 2 sanığa ise ceza verilmemesini talep etti.

Gaziantep'te Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) "milli eğitim yapılanması"na yönelik davada yargılanan 31 sanıktan 28'inin cezalandırılması talep edildi.

7. Ağır Ceza Mahkemesi'nde "silahlı terör örgütüne üye olmak" suçundan haklarında dava açılan 31 eski öğretmenin yargılanmasında sona gelindi.

Mahkeme savcısı Berekat Aksoy tarafından 28 sanığın cezalandırılması talep edilen mütalaa, yazılı olarak taraflara iletildi.

Aksoy, mütalaasında, FETÖ/PDY'nin yaklaşık yarım asırdır Türkiye'nin sosyo-politik gündeminde sözde dini referanslar üzerinde kendisine toplumsal ve kamusal bir varlık ve meşruiyet zemini inşa ettiğini bildirdi.

Yapının ahlak ve hukuk dışı her türlü eylemi mübah gördüğüne işaret eden Aksoy, örgütün mülkiye, adliye, emniyet, eğitim ve ordu içinde kendi özel hiyerarşisiyle, illegal şekilde kadrolaştığını ve üyeleriyle devlet teşkilatını kendisine hizmet eder hale getirdiğini kaydetti.

Aksoy, örgütün elebaşı Fetullah Gülen'in amacının, kuruluşundan itibaren toplumun dini duygularını istismar etmek suretiyle "hizmet" adı altında toplanan finansmanla, amaç ve ilkeleri doğrultusunda yetiştirdiği öğrencileri, elde ettiği gücü örgütsel menfaat ve ideolojisi çerçevesinde kullanarak, Türkiye Cumhuriyeti devletinin tüm anayasal kurumlarını ele geçirmek olduğunun anlaşıldığını vurguladı.

Örgütün milli eğitim yapılanmasına ayrı önem verdiğini ve sözde "imam"larının öğretmenlerden oluştuğunu hatırlatan Aksoy, tutuklu sanıklardan örgütün sözde "bölge abisi" "Tayyar" kod adlı Tayüp Çifci, "il abisi" Ferhat Sarıkaya, "Şahinbey abisi" Aykut Yakup Gültekin, "Şehitkamil abisi" Adil Öztürk, "idareci ve müfettişler" sorumlusu Semih Çilingir, "köy öğretmenleri" sorumlusu Mustafa Demir, "SODES projeleri" sorumlusu Muhammed Habibullah Çelik, örgütün medya aboneliği sorumlusu Ali Demirçi ve "himmet" sorumlusu Suat Kaya'nın da aralarında yer aldığı 28 sanığın "silahlı terör örgütüne üye olmak" suçundan cezalandırılmasını talep etti.

Aksoy, örgütün deşifresine ve milli eğitim yapılanmasının belirlenmesine önemli katkı sağlayan sanıklar S.B. ile B.S'ye ceza verilmemesini, M.E.E. hakkında da delil yetersizliğinden beraat kararı verilmesini istedi.

Davanın karar duruşması 30 Kasım'da görülecek.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile