Gaziantep'teki Kuraklık

GASKİ Genel Müdürü Hüseyin Sönmezler, Gaziantep'in son 40 yılın en kurak mevsimini yaşŸadığŸını bildirdi.

Belediyeden yapılan açıklamaya göre, BüyükşŸehir Belediyesi Meclisi üyelerine bir sunumla Gaziantep'te yaptıkları çalışŸmalar ve içme suyu projelerini anlatan Sönmezler, Gaziantep'in coğŸrafi konum itibariyle suya uzak bir bölgede bulunduğŸunu, bu açıdan içme suyu temin etmede sıkıntılar yaşŸadığŸını ifade etti.

En yakın bölge olan KahramanmaraşŸ bölgesindeki Mizmilli ve Kartalkaya'dan içme suyu temini yaptıklarını ifade eden Sönmezler, buradaki maliyetleri daha aşŸağŸı çekmek için DüzbağŸ projesini devreye sokmanın daha mantıklı olacağŸını belirtti.

GASKİ'nin Mizmilli ve Kartalkaya'dan getirdiğŸi suyun elektrik faturalarının yükselttiğŸini ve elektrik israfının yaşŸandığŸını dikkat çeken Sönmezler, "LJok fazla elektrik gideri var. ǖnemli bir enerji kaybı. Bunun önüne geçmek için BaşŸkanımız Fatma şžahin ile birlikte bir takım çalışŸmalarımız var. ǖzellikle Kalkınma ve Enerji Bakanlıkları nezdinde girişŸimlerimiz var" dedi.

Sönmezler, Türkiye'de 2012 yılı kuraklık haritasına bakıldığŸı zaman kenar bölgelerin yağŸışŸ aldığŸını, GüneydoğŸu Anadolu Bölgesi'nin pek fazla yağŸışŸ almadığŸını ifade ederek "2014 yılı yağŸışŸ haritasına bakıldığŸı zaman Gaziantep'in son 40 yılın en kurak yaz dönemini geçirdiğŸini görebiliriz. Ancak buna rağŸmen Gaziantep'te hiç su kesintisi yapmadık. Son bir haftalık yağŸışŸlarda bizim havzamıza 3 milyon küp civarında su geldi. Ancak enerji maliyetlerimiz çok yüksek" diye konuşŸtu.
 
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile