Gaziantep'teki Pitbull Cinsi Köpeklerin Bir Çocuga Saldirisina Iliskin 2 Kisi Daha Tutuklandi

Gaziantep'te pitbull cinsi köpeklerin bir çocuga saldirisina iliskin tutuklananlarin sayisi 5'e yükseldi.

Gaziantep Cumhuriyet Bassavciliginca, pitbull cinsi 2 köpegin, site çalisaninin çocugunu bas ve bogaz bölgesinden hayati tehlike olusturacak sekilde yaralamasi nedeniyle baslatilan sorusturma titizlikle sürüyor.

Bu kapsamda, daha önce tutuksuz yargilanmak üzere serbest birakilan Mustafa E. ile Süheyla K, yeni deliller kapsaminda tekrar gözaltina alindi.

Jandarmadaki islemlerinin ardindan adliyeye sevk edilen süpheliler, nöbetçi sulh ceza hakimligince "nitelikli kasten yaralama" suçundan tutuklandi.

- Olay

Sahinbey ilçesi Bestepe Mahallesi'nde, 22 Aralik'ta 2 "pitbull"un saldirisina ugrayan 4 yasindaki Asiye Ates, agir yaralanmisti. Olayla ilgili gözaltina alinan 6 kisiden 3'ü tutuklanmisti.

Saldirgan iki pitbull ise Doga Koruma ve Milli Parklar Sube Müdürlügünce, Gaziantep Büyüksehir Belediyesi Hayvan Barinagi ve Rehabilitasyon Merkezine teslim edilmisti.

Gaziantep'teki ilk tedavisinin ardindan Antalya'ya sevk edilen minik Asiye, Türkiye'nin ilk yüz ve çift kol nakillerini gerçeklestiren Prof. Dr. Ömer Özkan ve ekibince 26 Aralik'ta Akdeniz Üniversitesi Hastanesinde ameliyat edilmisti.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile