Gaziantep Valiliginden 'Islahiye'de Irkçi Saldiri' Paylasimlarina Yalanlama Açiklamasi

'Dügün 17.00'de baslamis, olayin meydana geldigi 22.30'a kadar geçen sürede Kürtçe müzik çalinmis ve söylenmistir. Olayin Kürtçe müzikten kaynaklanan irkçi bir saldiri olduguna dair yapilan art niyetli paylasimlar gerçegi yansitmamaktadir'

Gaziantep Valiligi, Islahiye ilçesindeki bir dügünde müzisyenin darbedilmesiyle ilgili bazi sosyal medya hesaplarindan yapilan "irkçi saldiri" baslikli paylasimlarin gerçegi yansitmadigini bildirdi.

Valilikten yapilan yazili açiklamada, ilçedeki bir dügün merasiminde bir müzisyenin saz çaldigi esnada bir kisi tarafindan darbedilmesine iliskin görüntülerin sosyal medyada yer aldigi hatirlatildi.

Olayin 18 Ekim'de Atatürk Mahallesi'ndeki bir dügün salonunda meydana geldigi belirtilen açiklamada, sunlar kaydedildi:

"Erdal Erdogan, salonda müzisyenlik yaptigi esnada dügün sahibinin akrabasi olan H.K yanina gelerek kendisinden bir parça çalmasini istemistir. Erdal Erdogan'in istek parçayi biraz sonra çalacagini söylemesi üzerine H.K. tarafindan darbedilerek sazi kirilmistir. Olay yerinde bulunan polis ekipleri, müdahale ederek olayin büyümesini önlemistir. Olayin ardindan inceleme baslatilmis olup, adli süreç devam etmektedir. Dügün 17.00'de baslamis, olayin meydana geldigi 22.30'a kadar geçen sürede Kürtçe müzik çalinmis ve söylenmistir. Bu minvalde olayin Kürtçe müzikten kaynaklanan irkçi bir saldiri olduguna dair yapilan art niyetli paylasimlar gerçegi yansitmamaktadir."
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile