Gaziantep Valisi Erdal Ata Açıklama Yaptı

Gaziantep'te Karayolu Trafik Güvenliği Günü ve Haftası, coşkuyla kutlandı.

Şehitkamil Belediyesi Kongre ve Kültür Merkezi'nden saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan törene katılan Gaziantep Valisi Erdal Ata, trafik kurallarına uymanın önemine değindi.

Türkiye'de her yıl binlerce vatandaşın trafik kazalarından hayatını kaybettiğini ifade eden Ata, şunları kaydetti:

''70'li ve 80'li yıllarda ortalama 8 ile 10 bin vatandaşımız hayatını kaybederken günümüzde bu oran verilen eğitimler, yapılan duble yollar ve yol standartlarının iyileştirilmesi sayesinde trafik kazalarında ciddi bir azalma oldu. Bu haftanın asıl amacı vatandaşlarımızın trafik kurallarına uymalarını sağlayarak trafik kazalarına maruz kalmalarını önlemektir.

Okullarımızda çocuklarımıza vereceğimiz trafik eğitimi, kamu kurum ve kuruluşlarının yol ağının standardının geliştirmesi, düzeltilmesi, trafik eğitiminin verilmesi, diğer taraftan emniyet ve jandarma teşkilatımızın denetim görevlerini mümkün olduğu kadar en üst düzeye çıkararak vatandaşları bir taraftan denetlerken bir taraftan da bilinçlendirme çalışmaları yaparak trafik kurallarına uymaları gerekiyor. Özveri ile çalışan emniyet ve jandarma teşkilatındaki arkadaşları kutluyor, tebrik ediyorum.''

İl Emniyet Müdürü Süleyman Oğuz da insanların toplu olarak yaşadıkları yerlerde ortaya çıkacak her türlü karmaşanın önlenmesi ve belirli bir düzen içinde yaşam hakkının kullanılması, insanlık tarihi boyunca hedeflenen bir olgu olduğunu belirtti.

Son yıllarda artan sanayileşme ve şehirleşme hızı, nüfus artışına paralel olarak sürücü ve araç sayısında meydana gelen artışın özellikle günlük yaşantıda ulaşım ve taşıma faaliyetlerini tetikleyerek trafik güvenliğini tehdit ettiğini vurgulayan Oğuz, açıklamasını şöyle sürdürdü:

''Vatandaşlarımızın kara yolunda güven içerisinde seyahat etmelerinin sağlanması, trafik kazalarının önlenmesi, yaşam hakkının korunması ve ekonomik kayıpların en aza indirilmesi trafik polisinin en önemli hedefleri arasında bulunuyor. Denetim faaliyetleri ile birlikte İlimizdeki trafik sorununun çözümü amacıyla sürücü, yaya ve yolcu olarak trafikte bulunan vatandaşlarımızın bilinçlendirilmesi, trafik kurallarına uyulmasının öneminin vurgulanması amacıyla sürekli yeni projeler geliştiriliyor ve uygulanmaya çalışılıyor.

Bu kapsamda; trafik görevlilerimizce sadece bu hafta değil, yıl boyunca trafik kazalarındaki can kayıplarının temel sebeplerinden olan özellikle 'aşırı hız, emniyet kemeri, kask, alkollü araç ve direksiyon başında cep telefonu kullanımı' gibi kural ihlalleri ile ilgili yoğun denetimler yaparak vatandaşlarımızın bilinçlendirilmesi hedeflenmiştir.''

Konuşmaların ardından Gaziantep'te bulunan ilk ve orta öğretim kurumlarında okuyan öğrenciler arasında yapılan ''Trafik'' konulu resim ve afiş yarışmasında dereceye giren öğrenci ve öğretmenlere ödülleri Ata ve protokol üyeleri tarafından verildi.

Törene, Vali Yardımcısı Mevlüt Kurban, Jandarma Alay Komutanı Kıdemli Albay Birol Şimşek, Gaziantep Polis Meslek Yüksek Okulu Müdürü Osman Metli, Şahinbey Kaymakamı Uğur Turan, Şehitkamil Kaymakamı Mehmet Aydın, Oğuzeli Kaymakamı Akif Celeb, Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu, Gaziantep Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Ünal Akdoğan ve çok sayıda davetli katıldı .
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile