Gaziantep Ve Sanliurfa'da Marketlere Fahis Fiyat Denetimi

Gaziantep ve Sanliurfa'da marketlere yönelik fahis fiyat denetimleri devam ediyor.

Gaziantep Ticaret Il Müdürlügü yetkilileri, Gida Toptancilari Sitesi'nde (GATEM) yer alan isletmeleri denetledi, ürünleri inceleyerek, fiyatlariyla ilgili tutanak tuttu.

Ticaret Il Müdürü Ismail Incesoy, AA muhabirine, salgindan itibaren gida fiyatlarindaki haksiz artislarla ilgili denetimlerine devam ettiklerini söyledi.

Temel gidalar yag, un, seker, makarna, bulgur, fasulye gibi ürünlerin alis ve satis fiyatlarini kontrol ettiklerini ifade eden Incesoy, sunlari kaydetti:

"Fahis fiyatlari bakanligimiza bildiriyoruz. Üretici ve tüketicilerin dengesini korumak için denetimlerimiz devam edecek. Kur farkindan kaynaklanan fahis fiyatlari uygulayanlarla ilgili tutanaklarimiz gönderildi, ilgili kurul bununla ilgili geregini yapiyor. Gaziantep'teki 600'e yakin market zincirinin denetimi yapildi, yerel marketleri inceliyor ve toptancilarin stoklarindaki mallari tespit etmeye çalisiyoruz."

- Sanliurfa

Büyüksehir Belediyesi Zabita Daire Baskanligi ekipleri de döviz kurundaki düsüse ragmen satisa sunulan ürünlerde fiyat indirimi yapmayan aralarinda zincir marketlerin de oldugu isletmelere yönelik denetim gerçeklestirdi.

Zabita Daire Baskani Hasan Atmaca'nin da katildigi denetimlerde ekipler, raflarda ve reyonlarda inceledigi ürünleri satis kasasindan geçirerek fiyatini karsilastirdi.

Reyonlardaki ürünlerin son tüketim tarihi ve gramajini da inceleyen ekipler, bu konuda sorunlu olan ürünlere el koydu.

Ekipler, son kullanma tarihi geçmis ve gramaji düsük olan bazi ürünler nedeniyle isletmelere ceza uyguladi.

Ekipler, isletmelere fiyati düsen ürünün satis fiyatina da indirimin aninda yansitilmasi uyarisinda bulundu.

Zabita Daire Baskani Hasan Atmaca, AA muhabirine, fahis fiyatlara yönelik denetimlerine araliksiz devam ettiklerini söyledi.

Denetimlerin Ticaret Il Müdürlügü ve kendi ekipleri tarafindan yürütüldügünü kaydeden Atmaca, "Yapmis oldugumuz denetimlerde fahis fiyatla ilgili islemleri gereginin yapilmasi için tutanak tutarak üst yazi ile Ticaret Bakanligina gönderiyoruz. Son kullanma tarihi, gramaj eksikligi konularda da zabita olarak gerekli islemleri ekiplerimiz uyguluyorlar." diye konustu.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile