Gaziantepli Halicilari Senegal Türkiye Büyükelçisi Sagman Makaminda Agirladi

Gaziantepli Halicilari Senegal Türkiye Büyükelçisi Sagman Makaminda Agirladi

Ticaret Bakanliginin destegi ile Bati Afrika ülkesi Senegal’de pazar arayislarini sürdüren Gaziantepli hali ihracatçilari Türkiye Büyükelçiliginde agirlandi.

Türkiye’nin Senegal Büyükelçisi Nur Sagman Güneydogu Anadolu Hali Ihracatçilari Birligi Baskani Zeynal Abidin Kaplan’dan gerçeklestirilen görüsmeler ve Pazar arastirmalari hakkinda bilgi alarak, “Türkiye’den gelecek bütün sektörlerimiz için burada elimizden gelenleri yapmaya haziriz. Is adamlarimizi ve ihracatçilarimizi bekliyoruz” dedi.

Gaziantepli halicilari Türkiye Senegal Büyükelçiliginde agirlayan Türkiye’nin Senegal Büyükelçisi Nur Sagman Afrika’nin Türkiye’de ki bütün sektörler açisindan önemli firsatlar barindirdigina dikkat çekerek Senegal’e gelerek hali ihracatini arttirmayi hedefleyen hali sektör temsilcilerini kutladi. Zeynal Abidin Kaplan baskanliginda ki heyetle bir toplanti gerçeklestiren Türkiye’nin Senegal Büyükelçisi Nur Sagman büyük elçilik olarak sadece hali sektör temsilcilerinin degil Türkiye’den gelecek bütün sektör temsilcilerinin Senegal pazarinda gelismesi için gerekli bilgilendirme ve destegi vereceklerini sözlerine ekledi. GAHIB Baskani Zeynal Abidin Kaplan’da heyeti makaminda kabul eden Türkiye’nin Senegal Büyükelçisi Nur Sagman’a tesekkür ederek Senegal’de ki çalismalar hakkinda bilgiler verdi. Kaplan yaptigi degerlendirmede “Türkiye’nin farkli ülkelerle iliskilerinin gelismesi ve karsilikli ticaret hacminin artmasinda elbette bu ülkelerde bulunan Türk Büyükelçiliklerinin önemli rolü vardir. 54 ülkeden olusan Afrika’yla Türkiye’nin çok önemli tarihi baglari vardir, gönül bagi vardir. Inaniyorum ki Afrika’da görev yapan gerek büyükelçilerimiz gerekse Ticaret Bakanligimizin temsilcilerinin bu iliskilerin gelismesinde önemli rolü olacaktir. Moritanya ve Senegal’de büyükelçiliklerimizin çok büyük destegini gördük. Her iki ülkede de degerli büyük elçilerimiz bizleri en iyi sekilde karsiladi ve sorunlarimizin çözümü için büyük çabalar gösterdi. Gerek Moritanya Büyükelçimiz Prof. Dr. Burhan Köroglu gerekse Türkiye’nin Senegal Büyükelçisi Nur Sagman’a ve büyükelçilik çalisanlarimiza tesekkür ediyorum” diye konustu.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile