1924 yılında doğan Abdullah Özer, Gaziantep‘in ilk trafik müdürü olarak görev yaptı. Bu görevinden sonra Seyrüsefer Abdullah lakabıyla tanınan Özer, 1965 yılında Gaziantep Çimento Fabrikasında İşletme Müdürü ve Eğitim Şefi olarak göreve başladı. Aynı yıllarda UNESCO Güneydoğu Anadolu Bölge Temsilcisi olarak kendisine bağlı bulunan Gaziantep, Siirt, Bitlis, Şanlıurfa, Diyarbakır ve Elazığ‘da sağlık teşkilatları, su, temizlik gibi konularda eğitim ve konferanslar organize etti. Çeşitli firmalarda yöneticiler görevlerinde bulunan Özer‘in, Gaziantep Çimento Fabrikası‘nda çalıştığı yıllarda bir çok gazete ve dergide şiir ve yazıları yayınlandı. Osman Tuzcu döneminde Sabah Gazetesi‘nde çalıştı. Yaşar Bahadır ile birlikte bir gazete kurdu, ancak yayın hayatı 1 yıl sürdü. 1997- 1999 yılları arasında Yöre Dergisi‘nin editörü olarak yayıncılık hayatına devam etti.
Gaziantep Salnameleri isimli kitabı yayınlanan Abdullah Özer, Vali Muammer Güler döneminde İl Özel İdaresi‘nin katkıları ile oluşturulan "Gaziantep Kütüphanesi Arşiv ve Dokümantasyon Merkezi" bünyesinde Gaziantep‘in tanıtımına yönelik çeşitli kitapların derleme ve çoğaltma çalışmalarını yaptı.
Gaziantep Öğretmenevi‘nin kurucuları arasında da yer alan Özer, Arapça ve Osmanlıca biliyordu.
Abdullah Özer‘in cenazesi, Asri Mezarlık içerisinde bulunan Bahaeddin Nakıboğlu Camii‘nde Cuma Namazına müteakip kılınacak cenaze namazının ardından toprağa verilecek.
Gaziantepli Yazar Ve Araştırmacı Gazeteci Abdullah Özer Vefat Etti
Gaziantepli Yazar ve Araştırmacı Gazeteci Abdullah Özer vefat etti.