Sempozyuma, AK Parti Gaziantep Milletvekili Fatma Şahin, Gazikent Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İbrahim Özdemir, MEB Talim Terbiye Kurulu Başkanı Merdan Tufan, MEB Öğretmen Yetiştirme Genel Müdürü Ömer Balıbey, MEB Personel Genel Müdürü Necmettin Yalçın, Şehitkamil Kaymakamı Mehmet Aydın, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Cafer Yılmaz, İl Milli Eğitim Müdürü Ekrem Serin, Memur-Sen Konfederasyonu ve Eğitim-Bir Sen Başkanı Ahmet Gündoğdu, Anadolu Platformu Koordinasyon Kurulu Başkanı Turgay Aldemir,
Eğitim-Bir-Sen Gaziantep Şube Başkanı Mithat Sevin ile aralarında İstanbul, Bursa, Samsun, Ankara, Kayseri, Elazığ, Erzincan, Erzurum, Van, Hakkari, Mardin, Gaziantep, Adana, Şanlıurfa, Kahramanmaraş, Osmaniye, Hatay, Mersin ve Adana‘nın da bulunduğu 47 ilin vakıf-dernek temsilcileri ve eğitimcilerden oluşan kalabalık bir davetli topluluğu katıldı.
"Bir Ufuk Verme Sanatı Olarak Öğretmenlik" konulu panelin başkanlığını Eğitim-Bir-Sen Gaziantep Şube Başkanı Mithat Sevin yaparken; panelde MEB Talim Terbiye Kurulu Başkanı Merdan Tufan, "Ufuk Öğretmen Kimdir?" ve MEB Öğretmen Yetiştirme Genel Müdürü Ömer Balıbey de "Ufuk Öğretmen Nasıl Yetişir?" konularında bilgiler verdiler.
Anadolu Platformu Öğretmen Komisyonu Başkanı İbrahim Özmantar‘ın yaptığı açılış konuşmasının ardından İl Milli Eğitim Müdürü Ekrem Serin, bir konuşma yaparak, özel üniversitelerin ve sivil toplum kuruluşlarının çabalarıyla eğitim sorunlarının aşılacağına inandığını belirtti.
Sempozyumun ilk sunumunu Gazikent Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İbrahim Özdemir yaptı. Rektör Özdemir, Gazikent Üniversitesi olarak toplumun her kesimiyle işbirliğini çok önemsediklerini belirterek, değişen ve gelişen dünyada ülkelerin artık eğitim vasıtasıyla ilerleyebildiğini bu nedenle Gazikent Üniversitesi‘nin işadamlarıyla, hukukçularla, sivil toplum kuruluşlarıyla ve karar alıcılarla sürekli istişare içerisinde olduğunu söyledi. Prof. Dr. İbrahim Özdemir, üniversite olarak düzenledikleri
çalıştaylar, sempozyumlar, seminerler, konferanslar, panellerle "bilgi temelli toplum" inşa etmeyi hedeflediklerini ve bu tür etkinliklerin devam edeceğini ifade etti.
Rektör Özdemir "21. Yüzyılda Eğitimde Liderlik" konulu sunumunda, "Dünyayı görmemiz, anlamamız ve kendimizi buna göre değiştirmemiz gerekiyor. Küreselleşen ve hızla değişen dünyamızda teknoloji ve iletişimden mutlaka yararlanılması gerekir. Öğretmenin sermayesi bilgidir, bilgi birikimidir, teknolojidir gelişmişliktir. Onun için öğretmen kendisini yeniliklere açık tutmak zorunda ve eğitim öğretim alanında meydana gelen bütün yenilikleri takip etmek zorundadır. Okullarımızın da teknolojiyi yakından takip
etmesi, fiziki koşullarını bu yeniliklere göre ayarlaması ve sınıfların teknolojiye dayalı eğitime uygun hale getirilmesini sağlamak zorundayız" ifadelerini kullandı.
Sempozyumun üçüncü oturumunda Memur-Sen Konfederasyonu ve Eğitim-Bir Sen Başkanı Ahmet Gündoğdu‘nun "Öğretmenin Ufuk Sınırı ve Misyonu" konulu sunumunun ardından başkanlığını Malatya İlim-Sanat Derneği/İl Milli Eğitim Şube Müdürü İhsan Gençay‘ın yaptığı "Ufuk Verme Yöntem ve Materyalleri" konulu panele geçildi. Panelde Anadolu Platformu Genel Sekreteri Hüseyin Özhazar "Okumanın Bahşettiği Ufuk", Van Gökkuşağı Derneği Öğretmen Komisyonu‘ndan Burhan Şahin " Gezi, Ziyaret ve Deneyle Elde Edilen Ufuk",
Anadolu Platformu Koordinasyon Kurul Üyesi Gazi Kılıçparlar da "Örnek Hayatların Verdiği Ufuk" konulu sunum yaptılar.
Grup çalışmalarıyla süren sempozyum, iki gün devam edecek. "Öğretmenin Misyonu" konulu panelin ardından Anadolu Platformu Öğretmen Komisyonu Sekretaryası Mesut Aydağ Değerlendirme Forumu‘nun moderatörlüğünü yapacak ve sempozyum, sonuç bildirisinin açıklanmasıyla sona erecek.
Sempozyuma katılmak için İstanbul, Bursa, Samsun, Ankara, Kayseri, Elazığ, Erzincan, Erzurum, Van, Hakkari, Mardin, Adana, Şanlıurfa, Kahramanmaraş, Osmaniye, Hatay, Mersin gibi Türkiye‘nin değişik illerinden Gazikent Üniversitesi Hasan Kalyoncu Kampüsü‘ne gelen dernek ve vakıf temsilcileri geleceğin akademisyenlerinin, diplomatlarının, yöneticilerinin yetiştirileceği Gazikent Üniversitesi‘ni çok beğendiklerini belirttiler. "Bilgi temelli toplum" oluşturma amacıyla çalışmalarını sürdüren Gazikent
Üniversitesi, gerçekleşen bu sempozyumla Türkiye‘nin eğitim sorunlarının aşılması; gençliğe, kendine, ailesine, çevresine, okuluna yeni ufuklar açan öğretmenler yetiştirilmesi açısından çok önemli olan bir etkinliğe ev sahipliği yapmış oldu.
Gazikent Üniversitesi‘nde "5. Öğretmen Sempozyumu" Yapıldı
Anadolu Eğitim ve Davet Gönüllüleri Platformu‘nun hazırladığı, "Eğitimin Ufuk Verme Boyutu" konulu 5. Öğretmen Sempozyumu, Gazikent Üniversitesi, Bülbülzade Eğitim Sağlık ve Dayanışma Vakfı, Eğitim Bir-Sen Gaziantep Şubesi işbirliği ile Gazikent Üniversitesi Hasan Kalyoncu Kampüsü Hukuk Fakültesi Amfisi‘nde yapıldı.