Gaziler Günü Kutlanıyor

19 Eylül Gaziler Günü Aydın ve ilçelerinde kutlanıyor.


Çine Hükümet Meydanında gerçekleşen törene Kaymakam Özkan Demir, Belediye Başkanı Enver Salih Dinçer ile diğer yetkililer ve gaziler katıldı.

Atatürk Anıtı'na çelenk konulmasıyla başlayan tören, saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla devam etti. Günün anlam ve önemini belirten konuşmayı Çine Feride Raşit Kalkan İlköğretim Okul öğretmeni Murat Küçük yaptı.

Tören, Feride Raşit Kalkan İlköğretim Okulu öğrencilerinin okuduğu şiirlerle son buldu.

-Didim

Gaziler Günü, Didim'de düzenlenen törenle kutlandı.

Cumhuriyet Meydanı'ndaki törende, ilk olarak çelenkler Atatürk Anıtı'na sunuldu, ardından bir dakikalık saygı duruşunda bulunularak, İstiklal Marşı okundu.

Törende, günün anlam ve önemine ilişkin konuşmayı Esra Karakaya Anadolu Lisesi Tarih Öğretmeni Sami Geren gerçekleştirdi.

Konuşmanın ardından tören sona ererken, törene katılan ve Didim'de yaşayan Gaziler tebrikleri kabul etti.

-İncirliova

İncirliova Cumhuriyet Meydanı'nda Atatürk Anıtı'na çelenk konulmasıyla başlayan kutlamalar, saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla devam etti.

Törene, İncirliova Kaymakamı Adem Ünal, Garnizon Komutanı Kıdemli Başçavuş Mehmet Lütfi Yılmaz, İncirliova Belediye Başkanı Gürşat Kale, daire amirleri, siyasi parti temsilcilerinin yanı sıra gazi ile gazi yakınları katıldı.

Tören, kutlamaların ardından gazi ile gazi yakınlarının tebrik edilmesiyle son buldu.

- AK Parti milletvekilleri Kılınç ve Erdem'in mesajları

AK Parti Aydın Milletvekili Gültekin Kılınç, mesajında ülkemizin bölünmez bütünlüğü, milletimizin birlik ve beraberliği, huzuru ve güveni için kendini feda etmiş ve bunun nişanını gururla taşıyan gazilerin daima gurur kaynağımız olduklarını ifade etti.

AK Parti Aydın Milletvekili Mehmet Erdem de "Birlik ve beraberliğimiz için üstün fedakarlıklar göstererek, vatanımız için canını siper etmiş kahraman gazilerimizin önünde şükranla eğiliyorum. Şanlı bayrağımızın dalgalanması için var gücüyle uğraşan kahraman vatan evlatlarımıza, anne ve babalarına, eşleri ve çocuklarına saygımız sonsuzdur" dedi.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile