Gazinin 'Vatan Hizmeti' Devam Ediyor

Hakkari'de terörle mücadele sırasında gazi olan Aslan, sosyal hayatına devam etmek için gazi arkadaşlarıyla kurduğu 'Vatanda Eğitim Derneği' aracılığıyla bugüne kadar yaklaşık 50 bin öğrenciye yardımda bulunulmasını sağladı Gazi Aslan: 'Bizim onlara 'Soru çözün, ders çalışın' dememiz farklı oluyor. Bir ay sonra tekrar gittiğimizde çocuklar etrafımızı sarıp, 'Gazi amca biz bol bol okuduk. Senin sözünü dinledik. Dediğin gibi yaptık' diyorlar. Öğretmenleri de söylüyor ama gazi abileri söyleyince daha bir değişik oluyor çocuklara. Biz de böyle eğitime destek vermeye çalışıyoruz'

ÖMER FANSA - Adana'da 46 yaşındaki gazi uzman çavuş Sebahattin Aslan, vatan hizmetini, arkadaşlarıyla kurduğu dernek aracılığıyla çocuklara eğitim desteği vererek devam ettiriyor.

Hakkari'nin Karadağlar bölgesinde 1995'te bölücü terör örgütü mensuplarına yönelik sürdürülen operasyonda kafasına isabet eden mermi nedeniyle kısmi felç olan gazi Aslan, tekerlekli sandalyede yaşamını sürdürmeye başladı.

Gazilik sonrası evde oturmaktan sıkılan Aslan, psikolojisinin bozulmaması ve hayattan uzak kalmamak için çeşitli faaliyetlerde bulunmaya karar verdi.

Eğitim alanında çalışmalar yapmak isteyen Aslan, önce okulları ziyaret edip çocuklara gazilik, vatan sevgisi gibi kavramları anlattı, kendi imkanlarıyla okullara yardımda bulundu. Aslan, bu yardımları sürdürürken, kendi bütçesi dışında geri dönüşüm firmaları ile temasa geçerek, yakınları aracılığıyla bu maddelerden toplanıp firmalara ulaştırılmasını sağladı.

Aslan, bir süre sonra yine kendisi gibi terörle mücadele gazilerinin de aralarında olduğu 28 kişiyle 2014'te 'Vatanda Eğitim Derneği'ni kurarak başkanlığa seçildi. Kuruluşun ardından bağışların yanında en büyük geliri geri dönüşüm malzemeleri olmaya devam eden dernek aracılığıyla okullara klima, fotokopi makinesi, çocuklara giyim, kırtasiye gibi yardım malzemeleri dağıtımında rol oynayan Aslan, kendi imkanlarını kullanmanın yanı sıra bağışlara aracılık yaptı.

Adana'da göçle gelen kişilerin yaşadığı mahallerle Doğu ve Güney Doğu Anadolu'da Hakkari, Diyarbakır, Ağrı, Muş, Tunceli gibi illerde çok sayıda okulda yaklaşık 50 bin öğrenciye yardımda bulunmasını sağlayan Aslan ve arkadaşları, dernek aracılığıyla ayrıca çocuklara gezi, palyaço gösterileri gibi sosyal faaliyetler yapılmasını sağladı, gazilik, şehitlik, vatan sevgisi gibi kavramları anlatarak çocuk yaşta insanlara bu duyguları kazandırmaya çalıştı.

- '50 bine yakın öğrenciye ulaştık'

Aslan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, tedavisinin hastane süreci sona erdikten sonra hiç bir iş yapmadan evde oturmaya başladığını, bu durumun psikolojik olarak kendisini yıpratmaya başlayanıca da bir şeyler yapma düşüncesinin oluştuğunu söyledi.

Ülkede yaşanan sorunların ancak eğitimle çözülebileceği düşüncesinden hareketle bireysel olarak kendi bütçesi ve geri dönüşüm malzemelerinin katkısıyla okullara yönelik faaliyetlerde bulunmaya başladığını anlatan Aslan, kurdukları Vatanda Eğitim Derneği sayesinde daha organize şekilde hareket etmeye başladıklarını, irtibat kurduklar okullara imkanları ölçüsünde ne gerekiyorsa yaptıklarını ifade etti.

Aslan, bugüne kadar Adana'ya göçle gelen çocukların olduğu mahallelerde ve çeşitli illerde olmak üzere 50 bine yakın öğrenciye ulaştıklarını belirterek, şöyle konuştu:

'Bize ulaşan okullara kırtasiye ve eğitim malzemesi gönderdik. Topladığımız geri dönüşüm malzemeleri ve derneğe gelen bağışlarla biz bunu yapıyoruz. Sosyal medyadan duyuru yapıyoruz çoğu arkadaşlarımız da bunu bildiği için evlerinde kullanılmayan gazete, dergi, kitap, iş yerlerinde karton kutu, evlerinde biriktirdiği pet şişeleri bize getiriyorlar. Çevreye duyuruyoruz. Çok malzeme olursa firmadaki arkadaşları yönlendiriyoruz. Alıp geliyoruz. Burada depomuzda biriktiriyoruz. Burada belli tonaja ulaştığında fabrikaya gönderiyoruz.'

- 'Vatana hizmet bitmez'

Aslan, yardımların yanı sıra okullarda gezi ile palyaço gösterisi gibi sosyal faaliyetlere de imza attıklarını anlatarak, 'Okulları, sınıfları gazi arkadaşlarımızla geziyoruz. Orada vatan, millet, bayrak sevgisini anlatıyor, devletimiz, milletimiz için ders çalışmalarını, kitap okumalarını tavsiye ediyoruz. Bizim onlara 'Soru çözün, ders çalışın' dememiz farklı oluyor. Bir ay sonra tekrar gittiğimizde çocuklar etrafımızı sarıp, 'Gazi amca biz bol bol okuduk. Senin sözünü dinledik. Dediğin gibi yaptık' diyorlar.' ifadesini kullandı.

Bir gün önce dağlarda gezerken bir gün sonra yatağa bağlı hale gelen kendisi için tüm bu faaliyetlerin ayrı bir anlamı olduğunun altını çizen Aslan, çocukların sevinçlerini görmesinin ruhuna etkisini anlatacak kelime bulamadığını aktardı.

Yaptıklarının, her şeyden önce vicdani bir durumu olduğunu vurgulayan Aslan, şunları kaydetti:

'Benim ve benim yanımdaki diğer gazi arkadaşlarımın zihniyeti şu, vatana hizmet bitmez. 'Ben engelliyim, çocuğum, büyüğüm, küçüğüm, yaşlıyım' hiç sorun yok. Vatana hizmet 7 yaşında başlar, mezara kadar devam eder. Bu vatana hizmet etmek her zaman için bizim, özellikle gazilerimizin, 'Ben Türküm' diyen insanların öncelikli görevi. Başka Türkiye yok. Ülkemizin düşmanları var. Bu düşman hiç bitmez. Böyle bir coğrafi yapısı olan, böyle güzel bir ülkenin düşmanı olmaması zaten garipsenir. Bu ülkenin birtakım düşmanı varken bu ülkeyi seven, koruyan, canı pahasına bedel ödeyerek seven bin katı vatansever evlatlarımızı var. Askerimiz var, polislerimiz var, kadınlarımız çocuklarımız var.'

Aslan, vatandaşlardan derneğin yaptığı faaliyetlerini kendi sosyal paylaşım sayfalarında paylaşmalarını isteyerek, bu şekilde yaptıklarından toplumun daha geniş kesimlerinin haberdar olmasının sağlanacağını sözlerine ekledi.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile