Gaziosmanpasa'da Yasanan Toprak Kaymasindan Sonra Bina Sakinleri Korku Dolu Anlari Anlatti

Gaziosmanpasa’da meydana gelen toprak kaymasindan dolayi tedirgin olan vatandaslar korku dolu anlari anlatti. Evlerine giremediklerini dile getiren Nazlican Akdeniz, “Durum iyice netlesmeden evimize girmeyi düsünmüyoruz. Tekrar olursa evler yikilacak diye tereddütteyiz” dedi.

Gaziosmanpasa’da dün meydana gelen toprak kaymasinda 30 bina tahliye edildi. Tahliye edilen evlerde yasayan 114 vatandas otellere ve akrabalarinin yanlarina yerlestirildi. Yetkililerin hasar alan binalarla ilgili incelemeleri devam ederken bina sakinleri ise korku dolu anlari anlatti. Öte yandan bölgede ara ara toprak kaymasinin da yasandigi görüldü.

“Tekrar olursa evler yikilacak diye tereddütteyiz”

Toprak kaymasindan dolayi evi tahliye edilen Nazlican Akdeniz, “Annem evde tek basinaydi. Beni arayip söyledi.

Böyle bir durumla ilk defa karsilasiyorum. Asagidaki toprak kaydiktan sonra asagidaki evler zarar görünce ister istemez bizde zarar görüyoruz. Evimizde zarar yok ama ister istemez panik oluyoruz. Dün evimize gelip çikmamiz için yeterince yardimci oldular. Bize otel ayarladiklarini söylediler ama biz ailemizde kalmak istedik. Bu gün tekrar gelip bakacaklarmis. Dün Gaziosmanpasa belediye baskani öyle söyledi.

Bizim olmasa da komsularimizin evi hasar gördü. Bizim evimizin de hasar görüp görmeyecegi belli degil. Bu konuda bizde çok endiseliyiz. Çalismalar baslayali 5 yil oldu. 2. etabi yaptiktan sonra burayi alacaklarini söylediler ama bitmeden böyle bir sorun yasadik. Durum iyice netlesmeden evimize girmeyi düsünmüyoruz. Tekrar olursa evler yikilacak diye tereddütteyiz. Dün belediye baskani yardimcisi ‘tuttugunuz evin yari kirasini siz, yari kirasini biz karsilayacagiz’ seklinde bir sey söylemis” dedi.

“Bizim karsi komsumuzun evinden çatirti sesi geldigi söylendi”

Ayni sokakta oturan Ceren Çelik, “Buradan sokagin basina kadar bütün evlerin tedbir amaçli bosaltilacagi söyleniyor. Buranin zemini kayalik oldugu için çok fazla alan açildi. Oraya sitelerin yapilacagi söylendi. Burada yaklasik 70 hane var. Burada bitisik gecekondular oldugu için kolon kadar ayriklar mevcut. Biz hiç bir ses duymadik. Bizim karsi komsumuzun evinden çatirti sesi geldigi söylendi. Toprak kaymasindan dolayi yaklasik 1-2 santim arasinda açiklik olusmaya basladigi için tahliye ettiler. Belediye baskan yardimcisi burada, kaymakam ve muhtarimiz geldi. Çalisma yapiyorlar. Suan bizde sikinti yok. Eger asagidaki kaymayi önleyebilirseler buraya dokunulmayacak. Eger kayma önlenmezse diger sokagin basina kadar buranin tahliye edilmesi beklendigi söyleniyor” seklinde konustu.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile