Gaziosmanpasa'da Zabitadan Okul Önleri Ve Kantinlerde Siki Denetim

Gaziosmanpasa'da Zabitadan Okul Önleri Ve Kantinlerde Siki Denetim

Gaziosmanpasa Belediyesi Zabita Müdürlügü ekipleri, okullarin açilmasiyla birlikte ilçe genelindeki okul çevrelerini ve kantinleri siki denetim altina aldi. Ögrencilerin okullarina güvenli sekilde gidip gelmesini saglamak üzere okul önlerinde trafik düzenlemeleri gerçeklestiren ekipler, saglikli gida adina kantin denetimlerini de sürdürüyor.

Ilçenin farkli noktalarindaki okul çevrelerinde sabahin erken saatlerinde görev yerini alan zabita ekipleri, araç trafigini aksatmayacak sekilde ögrencilerin güvenli bir sekilde karsidan karsiya geçislerini sagliyor. Soförleri kurallara uymalari konusunda uyaran ekipler, okul önlerinde denetimsiz gida satisinin önüne geçmek için seyyar saticilara da geçit vermiyor. Uygulama veliler tarafindan oldukça olumlu karsilaniyor.

Denetimler periyodik olarak devam edecek

Gaziosmanpasa Belediyesi Zabita Müdürlügü ekipleri, okul kantinlerinde de denetimler gerçeklestiriyor. Kantinlerdeki gida ürünlerini tek tek inceleyen ekipler, ürünlerin “okul gidasi” standartlarina uygun olup olmadigini kontrol ediyor. Ürünlerin son tüketim tarihi ve etiket kontrolünü yapan zabita ekipleri, is yeri açma ve çalisma ruhsati, hijyen, çalisma ortami gibi konularda denetimler gerçeklestiriyor. Ögrenci sagligini tehdit eden ürünlerin satisina müsaade etmeyen ekipler, kantincilere yönetmelik uyarinca bilgilendirmelerde bulunuyor. Denetimler, okul sezonu boyunca periyodik olarak devam edecek.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile