Gazipasa-Alanya Havalimaninda Pist Temizleme Çalismalari Basladi

Gazipasa-Alanya Havalimaninda Pist Temizleme Çalismalari Basladi

Antalya’da bulunan Gazipasa-Alanya Havalimani’nda inisinin ardindan lastigi patlayan uçak bakimi için aprona alindi. Gazipasa Kaymakami Orhan Altun, Ulastirma ve Altyapi Bakanligi, Antalya Büyüksehir Belediyesi ve Gazipasa itfaiye ekiplerinin temizlik çalismalarina basladigini belirterek, uçagin kirilan ön tekerleginin yenisinin takildigini ifade etti.

Gazipasa-Alanya Havalimani’nda bugün saat 10.40’ta Almanya’nin Köln sehrinden gelen, 188 yolcu ve 8 mürettebatin oldugu Corendon Havayollarina ait yolcu uçaginin inisinin ardindan lastigi patlamisti. Inis sorunsuz tamamlanirken, uçaktaki yolcular tahliye edilmisti. Uçagin lastigi ve canti hasar görürken, uçak aprona alindi.

“Saat 22.00 itibariyle havalimaniniz uçuslara açilacak”

Bugün aksam saatlerinde Ulastirma ve Altyapi Bakanligi, TAV ve Corendon Havayollari’na ait ekipler, Gazipasa Alanya Havalimanina gelerek incelemeye basladi.

Gazipasa Kaymakami Altun, IHA’ya yaptigi özel açiklamada, sunlari söyledi:

“Hem bakanlik hem de diger ekipler gelerek gerekli incelemelerde bulundular. Havalimani pistinde inis ve kalkislara engel herhangi bir sorun olmadigi belirlendi. Ekiplerin incelemelerinin ardindan Antalya Büyüksehir Belediyesi, Gazipasa Itfaiye ekipleri ve havalimani ekipleri pistte temizlik çalismalarina basladilar. Pistin kenarina çekilen uçagin kirilan ön tekerlegi de ekipler tarafindan yenisi takiliyor. Insallah saat 22.00 itibariyle havalimaniniz uçuslara açilacak. Su an itibariyle hiçbir sorun yok.”
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile