Gazipasa'da 'Caner' Cinsi Narin Hasadi Basladi

Gazipasa'da 'Caner' Cinsi Narin Hasadi Basladi

Antalya’nin Gazipasa ilçesinde üretimi yapilan ‘Caner’ cinsi narin hasadina baslandi. Nar cinsi; üzeri dikensiz, eksi ve çekirdeksiz olmasiyla alicilar tarafindan yogun ilgi görüyor.

Iliman iklimi ve verimli topraklariyla 12 ay üretimin devam ettigi Gazipasa, Türkiye’nin sebze ve meyve ihtiyacini karsilayan üretim merkezlerinin basinda geliyor. Örtü alti ve açikta yapilan tarimsal üretimle her türlü sebze ve meyve ile tropikal meyvelerin yetistigi Gazipasa’da ‘Caner’ nar cinsi narin hasadina baslandi. Göçük Mahallesi’nde Ayhan Yilmaz’in üretimini ve ticaretini yaptigi ‘Caner’ cinsi narin ilk hasadinda 560 kilogram ürün elde edildi. Toplamda 25 kasa gelen narlar, Istanbul’a gönderildi.

“560 kilo ile hasada basladik”

Caner cinsi narin hasadina baslayan ve degerlendirmesini yapan Ayhan Yilmaz; “Üzeri dikensiz, eksi ve çekirdeksiz nar cinsimiz olan ‘Caner’ nar cinsi narin hasadina baslamis bulunmaktayiz. Hasat tam da bekledigim zamana denk geldi, gecikme veya erken hasat durumu yasamadik. Cinsinin özelligi geregi diger nar cinsine göre daha erken yetisen Caner nar üretimini severek yapiyorum ve bahçemde yetistirdigim çesitli ürünler ile hobi olarak ürün yetistirmeye devam ediyorum. Caner cinsi narin ilk hasadini Istanbul’a yaptik. Ilk seferde 10 kasa olmak üzere toplam 160 kilogram, bir sonraki seferde ise 25 kasa olmak üzere toplam 400 kilogram yani 560 kilogram ile hasada baslamis olduk. Özellikleri geregi talebin yogun oldugu nar Caner cinsi narimizin ilerleyen günlerde daha fazla hasadini yaparak vatandaslarimizin taleplerini karsilayacagiz” dedi.



“Insan sagligina faydasi çok”

Caner cinsi narin faydalarina da deginen Yilmaz, “Topladigimiz narlari bizim sadece meyve olarak degil suyunu sikarak içecek olarak da vatandaslarimiza sunuyoruz. Tabi su anlik sadece hasadini yapiyoruz daha yeni basladigimiz için. Nar sikma makinemde bizzat kendim siktigim nar suyunu da herkese öneririm. Nar meyvesinin ve nar suyunun insan sagligi için faydasi oldukça fazla. Saglik deposu olarak dillendirdigimiz narin en önemli faydasi kanser riskini düsürerek bagisiklik sistemini güçlendirmesidir. Kalp damar sagligini destekleyen, sindirimi kolaylastiran, agiz ve dis sagligini koruyarak sagligimizi güçlendiren narin herkes tarafindan tüketilmesini öneririm. Üretimini yaptigim sürece vatandaslarimiza saglikli ürünler sunmaya devam edecegim. Hasadina önümüzdeki günlerde hizla devam edecegimiz Caner cinsi nara talep çok, elimizden geldigince talepleri karsilayacagiz” ifadelerini kullandi.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile