Gazipasa'da Çekirdeksiz Ve Dikensiz Narin Hasadinda Sona Gelindi

Gazipasa'da Çekirdeksiz Ve Dikensiz Narin Hasadinda Sona Gelindi

Antalya’nin Gazipasa ilçesinde üretimi yapilan dikensiz ve çekirdeksiz narin hasadinda sona gelindi. Narin, geçen yila göre hasadinda hava sartlari sebebiyle 20 gün gecikme yasandi.

Iliman iklimi ve verimli topraklariyla 12 ay üretimin devam ettigi Gazipasa, Türkiye’nin sebze ve meyve ihtiyacini karsilayan üretim merkezlerinin basinda geliyor. Örtü alti ve açikta yapilan tarimsal üretimle her tülü sebze ve meyve ile tropikal meyvelerin yetistigi Gazipasa’da dikensiz ve çekirdeksiz narin hasadi devam ediyor. Meyvenin bu yil hava sartlarindan dolayi geç olgunlastigini dile getiren üretici Ayhan Yilmaz, olgunlasma zamani gelmeden ürünlerin hasadina baslanmamasi gerektigini dile getirdi.

“Hasada 20 gün geç basladik”

Dikensiz ve çekirdeksiz nari bilen vatandaslarin bu ürüne talep gösterdigini dile getiren Yilmaz, “Hava sartlarindan dolayi geçen yila göre nar hasadimiz 20 gün geç basladi.

Geçen yil 19 Temmuz’da basladigim nar hasadina, bu yil hava sartlarindan dolayi 20 gün geç baslamak zorunda kaldim ve 8 Agustos’ta hasada basladim. 21 Eylül’de hasadimi tamamlamis olacagim insallah. Cinsinin özelligi geregi daha erken yetisen nar üretimini severek yapiyorum ve ayrica bu benim için artik bir hobi oldu. Tarlamda bulunan bütün nar agaçlarimi topladiktan sonra toptan satiyorum. Nara talep çok, ayrica suyunu da sikiyoruz, nar suyunun birçok faydasi var ve herkese öneririm” dedi.



“Narin suyunu da sikiyoruz”

Topladiklari narlari çesitli sekillerde degerlendirdiklerini söyleyen Yilmaz, “Nari sadece toplayip meyve olarak satmiyoruz, narin suyunu da sikiyoruz. Nar sikma makinem var ve bizzat kendim nar suyu sikiyorum. Saglik açisindan faydalari çoktur ve alicilarin talepleri arasinda nar suyu da bulunuyor. Bu isi yapmaktan çok mutluyum ve her yil ve bu sene oldugu gibi insallah seneye de nar üretimi ve hasadi yapmaya devam edecegim” ifadelerini kullandi.

Saglik deposu olarak gösterilen ve birçok faydasi oldugu bilinen nar; antioksidan zengini, bagisiklik sistemini güçlendirici, kalp damar sagligini destekleyici, enfeksiyon hastaliklarina karsi koruyucu, sindirimi kolaylastirici, cildi besleyici ve Agiz, dis sagligini koruyucu özelligiyle biliniyor.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile