Gazipasa Kaymakami Altun Açiklamasi 'Uçak Pistinde Herhangi Bir Sorun Yok'

Gazipasa Kaymakami Altun Açiklamasi 'Uçak Pistinde Herhangi Bir Sorun Yok'

Gazipasa Kaymakami Orhan Altun, bulunan Gazipasa-Alanya Havalimaninda Corendon Havayollarina ait uçagin piste inisi sirasinda bir uçagin patlayan lastigiyle ilgili olarak, "184 tane yetiskin, 4 tane çocuk toplam 188 yolcu ve 8 mürettebat ile birlikte yolculari tahliye ettik. Pistimizde herhangi bir sorun yok. Aksam 22.00 sularina dogru insallah pistimizi tekrar uçusa açacagiz" dedi.

Antalya’nin Gazipasa ilçesinde bulunan Gazipasa-Alanya Havalimaninda Corendon Havayollarina ait uçagin piste inisi sirasinda patlayan lastigiyle ilgili Gazipasa Kaymakami Orhan Altun açiklamalarda bulundu.

Kaymakam Altun, uçagin inisi esnasinda hafif dumanlarin çiktigini ancak tehlikeli bir durumun olusmadigini belirterek, “Gazipasamiza büyük geçmis olsun. Sabah 10.40 siralarinda Corendon Havayollarina ait uçak piste inerken lastiginin patlamasi sonucu jantin üzerinde sürüklenerek inis gerçeklestirdi. Inis esnasinda hafif dumanlar çikti ama yangin veya daha büyük tehlike olusturmadi. Pilotun kabiliyetiyle saglikli bir inis gerçeklestirdi. 184 tane yetiskin, 4 tane çocuk toplam 188 yolcu ve 8 mürettebat ile birlikte yolculari tahliye ettik. Pistimizde herhangi bir sorun yok. Aksam 22.00 sularina dogru insallah pistimizi tekrar uçusa açacagiz. Su an pist geçici olarak kapanmis durumda. Uçagimizin teknik çalismalari için hem Ankara’dan hem Antalya merkezden ekipler geldi. Büyük geçmis olsun. Allah kazalarin beterinden korusun. Gerçekten pilotun kabiliyetiyle yasadigi olaya ragmen iyi bir inis gerçeklestirdi” diye konustu.



“Su an havalimaninda kimse kalmadi”

Gelen yolcularin Antalya Havalimanina yönlendirildigini belirten Kaymakam Altun, “Bütün pasaport islemleri, havalimaninda yolcu yok. Gelen turistler otele yerlestirildi. Havalimaninda az önce kalabalik vardi. Giden yolcular vardi, 12 tane seferimiz vardi burada. Gelen yolculari Antalya Havalimanina yönlendirdigimiz için kalabalik o yüzdendi. Yaralanma söz konusu degil. Degisik haberler söyleniyor. Gerçek bizim söyledigimiz bilgi. Su an havalimaninda kimse kalmadi” dedi.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile