Israil, Gazze Seridi’ndeki katliamlarina 278 gündür devam ediyor. Filistin Saglik Bakanligi tarafindan yapilan açiklamada, Gazze Seridi’ne son 24 saatte düzenlenen 4 saldirida 52 Filistinlinin hayatini kaybettigi, 208 Filistinlinin ise yaralandigi belirtildi. Israil’in 7 Ekim’den bu yana düzenledigi saldirilarda hayatini kaybeden Filistinlilerin sayisinin 38 bin 295’e, yaralilarin sayisinin 88 bin 241’e yükseldigi kaydedildi.
“Gazze sehri tehlikeli bir savas alani olacak”
Israil Savunma Kuvvetleri (IDF), sabah saatlerinde Gazze sehrindeki “herkese” tahliye çagrisi yapan brosürler dagitti.
Sehirde yasayanlara Gazze Seridi’nin merkezindeki Deir al-Balah kentinde yer alan kamplara gitmesi çagrisi yapildi. Sehri terk eden Gazzeliler için Salah a-Din yolu veya sahil yolunu tahliye güzergahi olarak belirleyen IDF, Gazze sehrinin tehlikeli bir savas alani olacagini duyurdu.
Gazze'de Can Kaybi 38 Bin 295'E Yükseldi
Israil’in Gazze Seridi’ne yönelik saldirilarinda hayatini kaybedenlerin sayisi 38 bin 295’e, yaralilarin sayisi ise 88 bin 241’e yükseldi. Israil, Gazze sehrinde yasayanlara bölgeyi terk etme çagrisi yapti.



















