Gazze'de Hayatini Kaybedenler Için Van'da Giyabi Cenaze Namazi Kilindi

Gazze'de Hayatini Kaybedenler Için Van'da Giyabi Cenaze Namazi Kilindi

Van’daki sivil toplum kuruluslari tarafindan Iran’da suikast sonucu ölen Hamas Siyasi Büro Baskani Ismail Haniye ve Gazze sehitleri için giyabi cenaze namazi kilindi.

Hamas Siyasi Büro Baskani Ismail Haniye, 31 Temmuz 2024 tarihinde Tahran’da ugradigi suikast sonucu sehit düsmüstü. Hazreti Ömer Camii’nde Cuma namazi sonrasi Haniye ve Gazzeli sehitler için giyabi cenaze namazi kilindi. Daha sonra camii avlusunda toparlanan STK’lar burada bir basin açiklamasi yapti. Grup adina basin açiklamasini okuyan Yasar Sami Tarhan, Gazze’de tespit edilebilen ölü sayisinin 40 bine yaklastigini belirtti.

Tarhan, “Enkaz altinda ise 10 bin civarinda Müslüman’in temiz bedeni yatmakta. Azgin Yahudi varliginin saldirilarindan etkilenerek salgin hastalik ve açliktan ölenlerle birlikte Gazze’de gerçek ölü sayisinin 85 bin civarinda oldugu tahmin edilmektedir. Görmüyor musunuz? Gazze’nin sizden baska tutunacagi dali yok, sizden baska umudu yok. Onlarin tek umudu sizlersiniz. Zira Batili devletler ve kurumlar aylardan beri kör, sagir ve kötürüm bir insan haklari savunucusu rolünü oynuyorlar. Mesele kendi halklarin olunca dünyaya ayagi kaldiriyorlar. Ama konu Müslümanlar olunca onlar ve isbirlikçi kukla yöneticileri 3 maymunu oynuyorlar” dedi.

Grup, yapilan duanin ardindan alandan ayrildi.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile