Gazze'de Mescid-İ Aksa'ya Destek Gösterileri

Gazze'de Aksa'yla dayanışma gösterisi düzenlendi

Gazze'de Kudüs ve Mescid-i Aksa'ya destek amacıyla yürüyüş düzenlendi.

İslami Cihad ve Hamas hareketinin çağrısıyla Gazze'nin Han Yunus kentinde cuma namazı sonrası Aksa'yla dayanışma gösterisi düzenlendi. Filistin bayrağı taşıyan göstericiler, İsrail'in Mescid-i Aksa'ya yönelik ihlallerini protesto ederek, Batı Şeria ve Kudüs'teki "halk hareketinin" devam etmesi yönünde sloganlar attı.

İslami Cihad Hareketi yetkililerinden Nafız Azzam burada yaptığı konuşmada, "Elimizdeki imkanların kısıtlılığına rağmen Filistin halkının mücadelesi ve kutsal değerleri savunması devam edecektir. Filistin halkı, 'Aksa'nın Yahudileştirilmesine ve İsrail'in cinayetlerine hayır' demek için ayaklandı" dedi.

Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas'a, İsrail ile imzalanan tüm antlaşmaları yeniden gözden geçirmesi çağrısında bulunan Azzam, İslam dünyasının öncelikli gündem maddesinin Filistin olmasını ve Filistin meselesine gerekli desteğin sağlanmasını istedi.

Hamas hareketi yöneticilerinden Salah el-Berdevil de Batı Şeria ve Kudüs'teki halk hareketinin, Filistin halkı arasında birlik ve beraberliğe ihtiyacı olduğunu belirterek, İslam dünyasından bu ayaklanmaya gerekli her türlü desteği vermesini talep etti.

Yahudi yerleşimciler, ağustosta Nablus'ta, Devabişe ailesinin evini kundaklaması sonucu anne, baba ve 18 aylık bebekleri hayatını kaybederken olaydan yalnızca 4 yaşındaki diğer çocukları sağ kurtulmuştu. Söz konusu olayla başlayan gerginlik, Mescid-i Aksa'ya yönelik baskınlarla giderek tırmanmış, Batı Şeria ve Gazze'nin çeşitli bölgelerinde düzenlenen gösterilerle çatışmalar ciddi boyutlara ulaşmıştı.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile