Gazze'deki Anneler Için Oturdular

Gazze'deki Anneler Için Oturdular

Nevsehir’de bir araya gelen anneler, Anneler Günü’nde oturma eylemi yaparak, Israil’i protesto etti, Gazze’deki annelere destek verdi.

Nevsehir’de bir çok sivil toplum kurulusu tarafindan olusturulan Filistin Inisiyatifi adina konusma yapan Sedef Ögütgen; “7 aydir Gazze’de devam eden soykirim da, 9 binin üzerinde kadin 14 binden fazla bebek ve çocuk katledildi. Bizler Türkiyeli Anneler olarak artik Filistin’de çocuklarin öldürülmelerini izlemek istemiyoruz" dedi.

Ögütgen, "Bugün burada anneler günü münasebetiyle ülkemizde ve tüm mazlum cografyalardaki annelerimizi anmak için bir aradayiz. Biz, ugruna can verdigimiz vatan topragimiza ana diyen bir milletin, cenneti analarin ayaklarinin altina seren bir inancin mensuplariyiz. Inancimizin da kültürümüzün de en kutsal varliklarindandir anne. Annelerimiz bizlere sevgiyi, saygiyi, sartsiz fedakârlik ve sabri ögreten sefkat kaynagimizdir. 7 aydir Gazze’de devam eden soykirim da 9 binin üzerinde kadin 14 binden fazla bebek ve çocuk katledildi. Bizler Türkiyeli Anneler olarak artik Filistin’de çocuklarin öldürülmelerini izlemek istemiyoruz. Parçalanmis çocuk cesetlerinin görüntülerine artik kalbimiz dayanmiyor. Beyaz kefeninden hala kani akan çocuklarina sarilan anneler bizim kiz kardesimizdir ve kardeslerimizin artik bu acilari yasamalarini istemiyoruz. Bugün burada yan yana dizilen sehit bebeklerimizin her biri Gazze’de katledilen bir çocugu temsil etmektedir. Gazze’de katledilen tüm çocuklari burada yan yana koymus olsaydik Nevsehir sokaklarina sigmayacakti. Ey degerli Gazzeli anneler, sizin çocuklarinizin bizim çocuklarimizdan hiçbir farki yok. Gazze’de çocuklar gece uyuduklari yataklarinda sabah güvenle kalkabilene kadar sizin sesiniz olmaya devam edecegiz. Zaferin adim adim geldigini görüyoruz, hissediyoruz, dua ediyoruz. Ey degerli Gazzeli anneler, acilariniz acilarimizdir. Onurlu direnisinizi uzaktan izliyor ve bize verdiginiz dersleri ezberliyoruz. Ey Müslümanlar Gazze’de sehit olan her çocugun cenaze evi bizim evimizdir yüregimizdir. Bu kadar sehit cenazemiz varken lütfen bu hayati normal bir sekilde yasamayin. Yasananlari unutmayin, unutturmayin. Evlerinize katillerin mallarini sokmayin! Unutmayin ki çocuklarin katledildigi bir dünyada hiç kimse masum degildir” dedi.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile