Gazze'deki Israil Vahsetini Kinayan Bildiriyi Ögrencilerle Seslendirdiler

Gazze'deki Israil Vahsetini Kinayan Bildiriyi Ögrencilerle Seslendirdiler

Is insani, yönetmen ve yazar Hasan Yildiz, Atatürk Üniversitesi ögrencileriyle deneyimlerini anlattigi bir programda bir araya geldi. Yildiz, sunumunun ardindan ögrencilerle birlikte Gazze’deki Israil vahsetini kinayan bir bildiriyi seslendirerek, "Refah’a karsi canice saldirilar düzenlenirken buna sessiz kalmayacagiz" dedi.

ATO Congresium Yönetim Kurulu Baskan Vekili, is insani, yapimci, yönetmen ve yazar Hasan Yildiz, "Gelecek Henüz Avuçlarinizda: Gençler Gelecegimiz" baslikli kariyer ve motivasyon programlarinin sonuncusunda Erzurum Atatürk Üniversitesi Iletisim Fakültesi ögrencileriyle bir araya geldi. Kariyer Rotasi kulübünün düzenledigi program Iletisim Fakültesi Konferans Salonu’nda gerçeklesti. "Gençler, kararli ve güçlü olun. Asla cesaretinizi ve güveninizi kaybetmeyin. Kendinize inanin ve emin adimlarla ilerleyin" sözleriyle konusmasina baslayan Yildiz, gençlere deneyimlerini aktardi. "Çalismaktan ve emek vermekten asla geri durmayin. Negatif düsüncelerden ve olumsuz etkilerden uzak durun. Sevgi dolu, saygi dolu ve samimi olun. Basari ve mutluluk yolculugunuz sizinle baslar" ifadelerini kullanan Yildiz’in konusmasi ilgiyle takip edildi. Ögrencilere staj imkâni saglayacagini da belirten Yildiz, konusmasinin sonunda sahneye çagirdigi katilimcilarla birlikte Gazze’de yasanan katliama dikkat çeken bir mesaji seslendirdi.

Yildiz, Gazze’deki insanlik disi vahseti, üniversite ögrencilerinin barisçil protestolarina karsi gösterilen siddeti ve Refah’a yapilan saldirilari kinadigi mesajda, su çagrilarda bulundu:

"Dünya refah içinde yasarken, Refah’ta çocuklar ölüyor. Katiller; Gazze nefessiz yardimsiz kalsin diye son kapiyi da kapatmak istiyor. Sesimizi yükseltelim. Refah Sinir Kapisi’na yakin çok sayi da bina roketlerle hedef alinmisken, Refah’a karsi canice saldirilar düzenlenirken sessiz kalmayacagiz. Susmayacagiz. Katiller, Gazze’nin nefessiz, yardimsiz kalmasini istiyor. Oysa zulme sessiz kalan dilsiz seytandir. Refah için ses verecegiz. Bu katliama seyirci olanlar ve hiçbir sey yapmayanlar bu katliama ortaktir. Bu vahseti barisçil yöntemlerle protesto eden üniversite ögrencilerine siddet uygulaniyor. Columbia’dan Yale’e, New York Üniversitesi’nden Harvard’a birçok üniversitedeki protestocular, üniversitelerinden Gazze’de ateskes çagrilarini desteklemelerini ve Israil ile baglantili sirketlerle iliskilerini kesmelerini talep ediyor. Ancak, bu taleplere karsi gösterilen orantisiz tepkilerde ögrenciler gözaltina aliniyor ve üniversiteler protestolari durdurmak için uzaktan egitime geçiyor. Bu barisçil tepkiye karsi gösterilen siddetli yanit, temel insan haklari ve akademik özgürlüklere vurulmus bir darbedir. Bu durumu derin bir üzüntüyle kiniyoruz."

Israil Basbakani Netanyahu’nun katliam politikasina ve Gazze olaylarina duyarsiz kalanlarin insanlik tarihindeki zulmün bir parçasi olduklarini ve hesap vereceklerini belirten Yildiz, söyle seslendi:

"Gelecek nesillere karsi sorumluluklarini yerine getirmeyenler, tarihin mahkemesinde yargilanacaklar. Baris Için Sesimizi Yükseltiyoruz, Siddeti Kiniyoruz. Gazze’de yasanan acilar için artik hesap verme zamani geldi de geçiyor bile. Dünya genelinde yasanan katliamlarda Amerika Birlesik Devletleri’nin önde gelen aktörlerden biri oldugu iddia ediliyor. Joe Biden yönetiminin soykirima kosulsuz destek verdigi ve suskun kalanlarin da bu vahsete ortak oldugu belirtiliyor. Ancak Amerika’daki üniversiteler ve dünya genelindeki akademisyenler, soykirima karsi seslerini yükseltiyor ve bunun sona erdirilmesi gerektigine inaniyor. Ancak demokrasi dersi vermeye çalisan Amerika ve isbirlikçileri, akademisyenlere ve ögrencilere siddet uyguluyorlar. Biden yönetimi ve Netanyahu yönetimi, soykirimdan sorumlu tutulan isbirlikçilerin yargilanmasini bekliyoruz. Üniversitelerin soykirima karsi ayaklandigini ve gençlerin bunu durduracagina inaniyorum. Türkiye Cumhurbaskani Sayin Recep Tayyip Erdogan büyük bir mücadele veriyor ve biz her zaman yanindayiz. Türkiye, Filistin’in ve Gazze’nin yaninda yer alacak ve soykirimi yapanlarin yaninda asla yer almayacak."

Hasan Yildiz, programin sonunda Atatürk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ömer Çomakli’ya, Iletisim Fakültesi Dekani Prof. Dr. Adem Yilmaz’a, Dekan yardimcisi Doç. Dr. Elif Küçük Durur’a ve Iletisim Fakültesi ögrencilerine tesekkürlerini sundu.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile