Gazze'den Filistinli Mültecilere Yardım

Gazze'deki Filistin Hükümeti'nin Vakıflar ve Din İşleri Bakanlığı tarafından Lübnan ve Suriye'deki Filistinli mülteciler için başlatılan yardım kampanyasında yaklaşık 60 bin dolar toplandı.

Gazze Hükümeti'nin Vakıflar ve Din İşleri Bakanı İsmail Rıdvan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Suriye'nin başkenti Şam'da bulunan Yermük mülteci kampı ile Lübnan'daki mülteci kamplarında yaşayan Filistinliler için başlatılan yardım kampanyasında 4 gün içinde yaklaşık 60 bin dolar toplandığını söyledi.

Bu ''mütevazi'' yardımın ambargo altındaki bir halk tarafından yapıldığına işaret eden Rıdvan, Filistin halkının birlik, dayanışma ve toplumsal sorumluluk bilincine sahip olduğunun altını çizdi.

Gazze Hükümeti'nin Suriye'deki mülteci kamplarında yaşayan Filistinlilere yardım için büyük çaba gösterdiğine işaret eden Rıdvan, bu yardımlar ile kısmen de olsa Suriye'deki Filistinli mültecilerin sıkıntılarını azaltmayı hedeflediklerini ifade etti.

Lübnan Güvenlik Müdürü Abbas İbrahim, Suriye'den kaçarak Lübnan'a sığınan Filistinlilerin sayısının yaklaşık 13 bin olduğunu açıklamıştı.

Suriye'den kaçarak Lübnan'a sığınan Filistinli mülteciler dün akşam da Birleşmiş Milletler Filistinli Mültecilere Yardım Kuruluşu'nun Beyrut ve Sayda kentlerindeki merkezleri önünde kendilerine yardım yapılmadığı gerekçesiyle gösteri düzenlemiş ve göstericilerin ''Hayatta kalmak için gıda, ilaç ve barınma yardımına ihtiyacımız var'' yazılı dövizler taşıdığı gözlenmişti.

Muhabir: Nur ebu Iyşe/Meryem Kasım/Mustafa Yıldız

Yayıncı: Tarkan Demir
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile