Gazze'den Gelenler Sicak Bir Yuvaya Kavustu

Gazze'den Gelenler Sicak Bir Yuvaya Kavustu

Düzce Belediye Baskani Dr. Faruk Özlü, 2024’ün ilk is gününü Gazze’den Düzce’ye siginan yaralilara ayirdi. Akçakoca’da bulunan ve geçtigimiz günlerde Düzce Belediyesi’ne devredilen Ve Hotels’in ilk misafirleri Gazze’den Türkiye’ye siginan yarali savas magduru aileler ve çocuklar oldu.

Baskan Faruk Özlü yeni yilin ilk mesaisinde Israil’in saldirilarindan kaçarak Düzce’ye gelen savas magdurlari ile bir araya geldi. Düzce Belediyesi’ne devredilen Akçakoca Ve Hotels’de konaklayan Gazzeliler ile sohbet eden Baskan Özlü yaptigi açiklamada; “Buradaki misafirlerimiz büyük bir yikimin içinden kurtularak sehrimize sigindi. Birlesmis Milletler araciligi ile Saglik Bakanligi’mizin uçagi sayesinde Misir’dan buraya getirildiler. Biz de yasadiklari acilari bir nebze unutturmak ve kendilerini biraz olsun huzura kavusturmak amaciyla buraya yerlestirdik. 20 kisi su an bizim himayemizde konakliyor. Aralarinda kadinlar, çocuklar ve yaralilar var. Tedavi süreçleri devam ediyor. Tüm ihtiyaçlarini karsiliyoruz. Yasadiklari acinin tarifi yok, kendilerine geçmis olsun dileklerimi iletiyorum, burada istedikleri kadar kalacaklar” dedi.



Enkaz altindan sag kurtuldu, ailesinin yarisi hayatini kaybetti

Gazze’den gelerek Düzce’de yasadiklarini unutmaya çalisan ve hava saldirisi sirasinda yikilan binanin enkazindan yarali olarak kurtulan Amer Fora, anlattiklari ile savasin boyutunu gözler önünde serdi. Fora konusmasinda sunlari söyledi: “Bizden, ailemden 12 kisi bombalanan evimizde enkaz altinda kaldi, hayatini kaybetti. Annem, babam, kardeslerim onlari bombali saldirida kaybettim. Ben yarali olarak kurtuldum. 20 kisi buraya geldik. Saglik Bakanligi bizi buraya getirdi yarali insanlarla birlikte uçakla Filistin’den Ankara’ya geldik. Oradan da buraya geldik. Düzce’de bizi misafir ediyorlar, burada güvende oldugumuzu hissediyoruz, her sey çok güzel. Önce Cumhurbaskanimiza tesekkür ediyorum, sonra belediye baskanimiza çok tesekkür ediyorum. Burada elhamdülillah her ihtiyacimiz karsilaniyor. Bizden hiçbir sey istemediler, tedavilerimiz devam ediyor. Türkiye Cumhuriyeti’ne çok tesekkür ediyoruz.”

1,5 yasindaki bebegini kollarinda kaybetti

Gazze’de yasanan insanlik draminda yürekleri yakan olay ise Yusra’nin yasadiklari oldu. Israil askerlerinin saldirisi sonucu bebegini kucaginda kaybeden Yusra o anlari anlatti: “Gündüz saatleriydi, eve çikiyordum. 3 çocugum vardi, en küçügü 1,5 yasindaki kizim kucagimdaydi. Israil askerleri silahli saldirida bulundu, kolumdan vuruldum. Ben yaralanmistim ama kucagimdaki yavrum orada hayatini kaybetti. Bebegimi orada biraktim, çocuklarim ve esimle simdi buradayiz. Bu aci çok büyük bir sey. Bize yardimci olan herkese tesekkür ediyorum.”

Baskan Özlü, Gazze’den Düzce’ye gelen misafirlerin her ihtiyaçlarinin karsilanmasi için gerekli talimatlari yineledi ve her konuda kendilerine yardimci olmaya devam edeceklerini belirtti.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile