Gazze Için 3. Yardim Konvoyu Rafah Sinir Kapisi'ndan Geçti

Israil-Filistin çatismalarinin 17. gününde, 3. insani yardim konvoyu Gazze Seridi ile Misir arasindaki tek sinir kapisi olan Refah Sinir Kapisi’ndan geçti.

Israil-Filistin çatismalarinin basladigi 7 Ekim’den bu yana kapali olan Gazze Seridi’nin dünyaya açilan kapisi olarak tanimlanan Refah Sinir Kapisi Cumartesi günü yardimlar için açilmisti. Misir ile Gazze Seridi arasinda tek sinir kapisi olan Refah Sinir Kapisi’nin Cumartesi günü açilmasinin ardindan yardimlari ulastirabilmek için sinirda bekleyen konvoylarin Gazze’ye geçisi devam ediyor. Gida, su, ilaç ve tibbi malzeme gibi yardim tasiyan kamyonlardan üçüncüsü Refah Sinir Kapisi’ndan geçerek Gazze’ye ulasti.

Israil, Gazze Seridi’ne yardim için yola çikan konvoylarla yakit tasinmasina izin vermedi.

Ilk konvoy cumartesi günü geçmisti

Dünyanin dört bir yanindan Gazze’ye gelen yardimlari tasiyan 20 tirlik ilk konvoy cumartesi, 17 tirlik ikinci konvoy ise dün sabah saatlerinde Rafah Sinir Kapisi’ndan geçmisti. Birlesmis Milletler, 2,3 milyon insanin yasadigi ve gida, su ve yakit stoklarinin tükendigi Gazze’de temel ihtiyaçlarin karsilanmasi için günde yaklasik 100 kamyona ihtiyaç duyulacagini söylemisti.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile