Gazze Seridi'nde 2 Gazeteci Daha Öldürüldü

Israil’in Gazze Seridi’ne yönelik bugün düzenledigi saldirilarda 2 gazeteci daha hayatini kaybetti. Ölen gazetecilerden birinin, daha önceki saldirilarda esini, kizini ve torununu kaybeden Al Jazeera’nin Gazze Büro Sefi Wael Dahdouh’un oglu Hamza Dahdouh oldugu ögrenildi.

Israil, Gazze Seridi’ni araliksiz vurmaya devam ediyor. Dumanlarin yükseldigi bölgeden dünyaya haber vermeye çalisan gazeteciler ise Israil ordusu tarafindan hedef aliniyor. Israil güçlerinin bugün Gazze Seridi’nin güneyindeki Han Yunus kentinde bir araca düzenledigi hava saldirisinda 2 gazeteci daha hayatini kaybetti. Saldirida ölen gazetecilerden Fotomuhabir Hamza Dahdouh’un 26 Ekim’deki Israil saldirilarinda esini, kizini ve torununu kaybeden, geçtigimiz ay ise saldirilarda yaralanan Al Jazeera’nin Gazze Büro Sefi Wael Dahdouh’un oglu oldugu ögrenildi. Saldirida hayatini kaybeden diger gazetecinin ismi ise Mustafa Thuraya olarak açiklandi.

“Allah bize tüm sehitlerin hatirina devam etme gücü versin”

Wael Dahdouh olayin ardindan yaptigi açiklamada, “Ben de tüm bu insanlar gibi bugün veda ediyorum. Yüce Allah bize güç, teselli ve sabir versin. Allah bize Hamza’nin ve tüm sehitlerin hatirina devam etme gücü versin” dedi.

Oglu Hamza’ya ve hayatini kaybeden tüm Filistinlilere seslenen Dahdouh, “Biz imanli kalacagiz. Bu bizim bilinçli olarak seçtigimiz bir yoldur. Çok sey verdik, çok kan verdik. Devam edecegiz” ifadelerini kullandi.

Dahdouh konusmasini, “Hamza benim bir parçam degildi, o benim her seyimdi” sözleriyle sonlandirdi.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile