Gazze'ye 600 Ton Insanî Yardim

Gazze'ye 600 Ton Insanî Yardim

Bombardimanin basladigi ilk günden itibaren Gazze’ye yardimlarini sürdüren Besir Dernegi, Kizilay ve AFAD isbirligi ile bölgeye destegini devam ettiriyor.

Israil tarafindan 7 Ekim 2023 tarihinden bu yana abluka altina alinan Gazze’de temel yasam malzemelerine olan ihtiyaç giderek artiyor. Bombardimanin basladigi ilk günden itibaren Gazze’ye yardimlarini sürdüren Besir Dernegi, Kizilay ve AFAD isbirligi ile bölgeye destegini devam ettiriyor. Kizilay öncülügünde Gazze için hazirlanan insanî yardim gemisine Besir Dernegi tarafindan toplamda 600 tonluk gida yardim kolisi yüklendi. Türkiye’nin tüm illerinden yola çikan temel ihtiyaç ve gida paketleri, Besir Dernegi İçel deposunda bir araya getirilerek İçel Limanindan Kizilay Iyilik Gemisine transferi gerçeklestirildi.

“9. Iyilik Gemisi El-Aris Limanina Ulasti”

6 Mayis tarihinde İçel Limanindan yola çikan Kizilay 9. Iyilik Gemisi, EL-Aris Limanina demir atti. Akdeniz üzerinden 55 saat süren seyahatin ardindan Kuzey Misir’da bulunan El-Aris Limanina varildi. Gönderilen yardimlarin Refah sinir kapisindan Gazze halkina ulastirilmasi için Misir Kizilay’i çalismalarini devam ettiriyor. Türkiye’de bulunan tüm STK’lar ve Besir Derneginin katkilariyla hazirlanan Kizilay 9. Iyilik Gemisinde bebek ürünleri ve uyku tulumlarinin da bulundugu 3774 tonluk temel ihtiyaç malzemesi yer aliyor.

“Elimizden geldigince Gazze’nin ve Gazze halkinin yaninda olmaya devam edecegiz!”

Besir Dernegi Baskani Fatih Sariyar, Gazze yardimlarinin devam edecegini belirterek destek olan herkese sükranlarini sundu. Ayni zamanda Sosyolog olan Sariyar, mesajinda su sözlere yer verdi;

“Açlik, susuzluk ve ölümcül yasam sartlariyla mücadele eden Gazze’de insanî yardima olan ihtiyaç, her geçen gün daha da artiyor. Temel yasam gereksinimlerini gideremeyen ve abluka altinda tutulan Gazze halki, yasam mücadelesini zorlu sartlarda sürdürmek zorunda birakiliyor.

Iyilik Gemisi hareketleriyle bölgedeki ihtiyaçlarin karsilanmasini hedefleyen Türkiye, 9. yardim sevkiyatini El-Aris Limanina ulastirdi. Türkiye’nin her il ve ilçesinde teskilatlanmasi bulunan Besir Dernegi olarak gemiye 60 tirin üzerinde, toplamda 600 tonluk destek paketi yükledik. Temel gida ve kumanya malzemelerini içeren bu yardimlarin devam ettirilmesini hedefliyoruz.”
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile