Gazzeli Annelere Destek Için Toplandilar

Gazzeli Annelere Destek Için Toplandilar

AK Parti Antalya Kadin Kollari Baskanligina üye kadinlar il baskanligi önünde, Gazze’de bulunan anneler için toplandi. Kadin Kollari Baskani Gülçin Özboz, "Filistin’de, Gazze’de, Refah’ta yasanan soykirim nedeniyle anne olmak hiç bu kadar zor olmamisti" dedi.

Pazar günü tüm dünyada Anneler Günü olarak kutlanacak. AK Parti Antalya Il Kadin Kollari Baskanligi, bu yil Anneler Günü’nü Filistin ve Gazze’de bulunan annelere ithaf etti. Il Baskanligi önünde; AK Parti Antalya Il Kadin Kollari Baskani Gülçin Özboz’un yani sira AK Parti Antalya Il Baskani Ali Çetin, ilçe kadin kollari baskani ve çok sayida partili toplandi. Dünyanin birçok noktasinda Anneler Günü nedeniyle tatli bir telas yasandiginin söyleyen Özboz, Filistin ve Gazze’de ise annelerin yasam mücadelesi verdigini belirtti.

Filistin, Gazze ve Refah’ta yasanan zulüm nedeniyle anne olmanin zorlastigini belirten Özboz, "Biz bugün okuldan gelecek çocuklarimizi, Gazzeli anneler ise çocuklarina verecek bir lokma ekmegi bekliyor. Bizler karismasin diye çocuklarimizin defterlerine, kitaplarina isim yazarken, Gazzeli anneler ise cesetleri teshis edilebilsin diye çocuklarinin kollarina isim yaziyor. Israil’in 7 Ekim’den bu yana Gazze Seridi’ne düzenledigi saldirilarda 34 bin 683 kisi öldü, 78 bin 18 kisi yaralandi. Birlesmis Milletler Kadin Biriminin raporuna göre Gazze’de 9 bin kadin öldü. Günde ortalama 63 kadin hâlâ ölüyor ve bunlarin 37’si ise anne" dedi.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile