Filistin Yönetimi çalışanları, iki aydır maaşlarını geç alıyor, çünkü İsrail bağışçı ülkelerin Filistin‘e verdiği paraları geç veriyor. Filistinli işçiler ambargonun etkilerini daha fazla hissediyor ve çoğu Gazze Şeridi‘nin 5 yıldır çevrilmesinden dolayı işsiz durumdalar.
Gazze Şeridi‘nin ambargo altına alınmasından beri çalışamayan 32 yaşındaki Amjad Aljmasi, "İnsanların parası yok. Bu sene önceki yıllardan bile kötü. Hamas seçimleri kazanıp İsrail yaptırımlarını sertleştirdiğinden beri buralarda iş bulunmuyor. Bir aileye ortalama 3000 Yeni İsrail Şekeli (yaklaşık 900 ABD Doları) para gerekiyor fakat bu koşullarda bu parayı kimse kazanamıyor" dedi.
48 yaşındaki iki eş ve 18 çocuk sahibi işçi Ebu Nahid Hassuna de yıllardır işsiz olduğunu belirterek şöyle konuştu: "İnsanlar marketlerde gördüklerini alamadıkları zaman maddi durumları insanları çok zorluyor. Psikolojik olarak da kuşatma var, çünkü çocuklar bir şeyler istiyor ama babalarının yapacak hiçbir şeyi olmuyor."
Enver Hamdan ise bu koşullarda işçilerin çok sorun yaşadığını belirterek şunları söyledi: "Hamas ve El Fetih‘in üzerimizden kuşatmanın kalkması için uzlaşmasını istiyoruz. Ambargoya ya da başka bir ülkenin başka bir saldırısına birlik halinde cevap vermeliyiz."
Filistinli bir öğrenci olan Amjad El Masri de, "Diğer Müslüman ülkeler fakir olan Gazze sakinlerine destek olabilir. Gazze‘deki abluka ve açlığa rağmen yönetim bize ve ablukanın kaldırılmasına destek aramaya devam ediyor" dedi.
Gazzeliler Ramazan‘da Ambargonun Kalkmasını Bekliyor
Bu sene Ramazan, Gazze Şeridi‘nde yaşayanlar için önceki yıllardan daha farklı bir anlam ifade ediyor çünkü halk uluslar arası camianın İsrail‘e ambargoyu kaldırması yönünde yeterli baskıyı yapabileceğine inanıyor.