Gdo'nun Yararları Anlatılacak

GDO'lu ürünlerin yararları Bursa'da masaya yatırılacak.

Bursa Genç Sanayici İş Adamları ve Yöneticileri Derneği (GESİAD), ''Genetiği Değiştirilmiş Organizmalar Sempozyumu" düzenliyor. 18 Mayıs tarihinde Uludağ Üniversitesi bünyesindeki Bilimsel Araştırmalar Topluluğu (UBİAT), Gıda Topluluğu (Ulugıda), Ziraat Topluluğu (UZİT), Biyoloji Topluluğu (UBİT) ile birlikte GDO konusunda sempozyum düzenleyeceklerini söyleyen GESİAD Başkanı Bahadır Özgün, ''GDO'lu gıdalar hakkında ilk olarak gençlerimize yönelik bir sempozyum düzenliyoruz. GDO konusunda kimsenin
yeterince bilgisi yok. Hepimizin bu konuda öğrenmemiz gereken şeyler var. İnsanları bu konuda bilinçlendirdiğimizde, hem tarıma, hem de sanayiye yansımaları olacak. GDO'yu uzmanlar enine boyuna tartıştıkça bizler de aydınlanacağız'' şeklinde konuştu.
Sempozyumda GDO'nun zararlarının yanı sıra yararlarının da anlatılacağını belirten Uludağ Bilimsel Araştırmalar Topluluğu Yönetim Kurulu Başkanı Gamze Sunar, ''GDO'nun insanlara zarar veren yanlarıyla birlikte faydalı olan yönleri de var. Sempozyumda faydaları da anlatılarak insanlarımız bu konuda tam anlamıyla bilgilendirilmiş olacak'' dedi.
18 Mayıs'ta başlayacak sempozyuma konuşmacı olarak Yıldız Teknik Üniversitesi Biyoloji Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Şeminur Topal, Uludağ Üniversitesi Halk Sağlığı Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Doç. Dr. Emel İrgil, Uludağ Üniversitesi Genel Biyoloji Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Serap Çelikler ve Gıda Mühendisleri Odası Genel Başkanı Petek Ataman katılacak. Oturumlar UÜ Ziraat Fakültesi Prof. Dr. Ali Karabulut Amfisinde yapılacak.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile