Ge Proje Pazarı'' Yarışması Ödül Töreni

Türkiye İhracatçılar Meclisi Başkanı Mehmet Büyükekşi, inovasyona dayalı pazarlarda Türk markası algısını geliştirmenin oldukça önemli olduğunu belirterek, ''Bu çalışmalarla ihracatçımızın rekabet gücünü artırıp üretim niteliğini değiştirebilmek için TİM olarak çalışmaya büyük destek veriyoruz'' dedi.

Büyükekşi, ''Metalik Fikirler 1. Ar-Ge Proje Pazarı'' yarışması ödül töreninde yaptığı konuşmada, Türkiye'de katma değerli ürünü arttırabilmek için hem Ar-Ge'nin hem de inovasyonun yanında olacaklarını belirterek, ihracatçı birliklerine bu tür yarışmalar yapmasını tavsiye ettiklerini kaydetti.

Bu yıl 17 dalda tasarım yarışması ve 7 dalda Ar-Ge pazarı yarışması düzenlediklerini anımsatan Büyükekşi, yıl sonunda hepsinin bir ara getirip taçlandıracaklarını söyledi.

Büyükekşi, ''İnovasyona dayalı pazarlarda Türk markası algısını geliştirmek oldukça önemli. Bu çalışmalarla ihracatçımızın rekabet gücünü artırıp üretim niteliğini değiştirebilmek için TİM olarak çalışmaya büyük destek veriyoruz'' diye konuştu.

İstanbul Demir ve Demirdışı Metaller İhracatçıları Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Tahsin Öztiryaki de, 2023 hedefi için üzerlerine düşen her şeyi yapmaya çalıştıklarını ifade ederek, ihracatçılar olarak katma değerli ürünler üretilmesini arzu ettiklerini söyledi.

Yarışmada dereceye girenlere ödüllerini veren Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan, projelerin hayata geçirilebilmesi için dereceye girenler ile ihracatçıları eşleştirdi.

-Ödülü kazananlar-

Yarışmada, öğrenci kategorisinde ''İndüksiyon Ocaklarında Kullanılan Paslanmaz Çelik Tencerelerinde Yüksek Isıl İletkenlik ile Enerji Verimliliği Sağlanması İçin Yenilikçi Malzeme ve Tasarım Geliştirilmesi'' konusunda Erdinç Baştuğ birinci oldu. ''Hafif-Ergonomik-Verimli-Ekonomik-Sağlıklı Ocak Bekleri'' ile Ümit Horasan ikinci olurken, ''Akıllı Kart Çiplerinin Geri Kazanımı'' ile Candeniz Uysal üçüncü oldu.

Akademisyen kategorisinde ''Vücut İçinde Eriyebilen İmplant Malzemesi'' ile Gazi Üniversitesi öğretim görevlisi Faruk Mert birinci olurken, ''Bor Karbür-Alüminyum Kompozit Zırhların Balistik Performansının Belirlenmesi'' ile Anadolu Üniversitesi öğretim üyesi Doç. Dr. Gürsoy Arslan ile ''Bor karbür takviyeli yerli kompozit zırh üretimi'' ile Sakarya Üniversitesi öğretim üyesi Yrd. Doç. Dr. Uğur Soy ikinciliği paylaştı.

''Bio-implant Malzemelerin Geliştirilmesi'' konusu ile Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi öğretim üyesi Yrd. Doç. Dr. Savaş Sönmezoğlu üçüncü oldu.

Yarışmanın Girişimci Kategorisinde, ''Kara Kum'dan Titanyum Dioksit Üretimi'' ile Prof. Dr. Tekin Arda, Aydın Odabaşı, Ömür Serdar Yüksel birinciliğe layık görülürken, ''kablo geri dönüşüm makinesi'' ile Hüseyin Küçük ikinci, ''Metal ve cehverlerin atıklarının değerlendirilmesi ve enerji üretilmesi'' ile Turgay Kamışlı üçüncü oldu.

Sanayici Kategorisi'nde ''Alternatif Bir Altın Ekstraksiyon ve Gerikazanım Prosesi: Altın Bağlayan Antikor Taşıyan Tekrar kullanılabilir Ayırma Teknolojileri'' ile Arzu Ersöz birinci olurken, ''Titanyum Levha Üzerine Esnek Güneş Pili Uygulamaları'' ile Hilal Yalçın ikinciliğe, ''Paslanmaz Çelik Flanş ve Kalın Etli Boru Üretimi'' ile İbrahim Gökhan Gündüz üçüncülüğe layık görüldü.

Bu arada, konuşmaların ardından televizyon programcısı Acun Ilıcalı'nın başarı öyküsünü anlattığı törene, İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu'nun yanı sıra çok sayıda ihracatçı iş adamı katıldı.

Muhabir: Elif Ferhan Durmuş

Yayıncı: Yılmaz Yıldız
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile