Gebze Belediye Meclisi Toplantısı Yapıldı

Gebze Belediye Meclisi'nin Eylül ayı oturumu yapıldı.

Kent Meydanı'ndaki salonda düzenlenen toplantıda konuşan Gebze Belediye Başkanı Adnan Köşker, Belediye Meclisi'nin geçen hafta gerçekleştirdiği Bulgaristan temaslarıyla ilgili bilgi verdi.

Köşker, Bulgaristan'la ilişkilerin geliştirilmesinin iki ülkenin de yararına olduğunu belirterek, burada yaşayan Türklerin Türkiye'den beklentilerinin çok fazla olduğunu ifade etti.

Gebze'de vatandaşlarla yaptığı görüşmelerde kendisine en fazla orta hasarlı binaların durumu ile kentsel dönüşüm çalışmalarının sorulduğunu ifade eden Köşker, İnönü Mahallesi'ndeki kentsel dönüşüm uygulamasının boş alanlarda gerçekleştirileceğini kaydetti.

Toplantıda Ruhsat ve Denetim Müdürlüğünün talebi üzerine gündeme alınan belediye sınırları içerisinde İçkili Yer Bölgesinin Tespiti, Karar ve Krokisinin Hazırlanması ile ilgili Hukuk Dilekçe Komisyonu Raporu oylanarak oy çokluğuyla kabul edildi

Köşker, konunun, bakanlık müfettişlerinin incelemelerinde belediyeden bu yönde bir çalışma yapılmasının istenmesi üzerine gündeme geldiğini belirtti.

Gebze Kent Konseyi'nin hazırladığı Gebze Tarihini Öğretiyor Projesi ile Sunuculuk Kursu Projesi, Çevre ve Sağlık Komisyonu'nun raporu doğrultusunda yapılan oylama sonucu kabul edilirken, Gebze'nin Trafik ve Park Sorunu Çözümü Projesi'nin ise bir sonraki meclis toplantısında görüşülmesine karar verildi.

Muhabir: İsa Turhan

Yayıncı: Murat Paksoy
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile