Gebze'de Eğitim

Eğitim ve Bilim İşgörenleri Sendikası Gebze Temsilciliği üyeleri zorunlu eğitimin 12 yıla çıkarılmasını öngören yasa teklifini protesto etti.

Hacıhalil Mahallesi'ndeki Eskiçarşı Meydanı'nda toplanan grup bir süre slogan atarak yasa teklifini protesto etti. Burada açıklama yapan sendika temsilcisi Bülent Metin, tasarının eğitim iş kolunda örgütlü sendikalarca, bilim insanlarınca, akademisyenler ve kamuoyu tarafından yeterince tartışılmadığını öne sürerek, ''Milli Eğitim Bakanlığı da yok sayılarak hazırlanmış olan bu yıkım yasasını sendika olarak kabul etmemiz mümkün değildir'' dedi.

Hükümetin, sendikaların, demokratik kitle örgütlerinin ve siyasal partilerin tüm itirazlarına ''kulağını tıkadığını'' öne süren Metin, şu görüşleri savundu:

''Toplumun geleceğini, yetişmekte olan bireylerine verebildiği eğitimin niteliği belirler. Eğitimin en önemli amacı ise her türlü dogmalardan uzak, özgür ve bilimsel düşünebilen insancıl yurttaşlar yetiştirmektir. Bireyin hakkı ile onun içinde yaşayacağı ve özgürleşeceği toplumun gereksinimleri, ulusal ve evrensel değerler dikkate alınarak düzenlenmelidir. Böylece eğitim, hem yaşamsal becerileri geliştirecek, hem insan aklını özgürleştirecek, hem de ona yurttaşlık bilincini kazandıracaktır. Teklifin yasalaşması halinde, kamusal eğitim sermayenin emrine sunularak paralı hale getirilecek, eğitimin yükü velilerin sırtına yüklenecektir.

Süreç içerisinde kız ve erkek öğrencilerin sınıfları ayrılarak karma eğitimden vazgeçilecektir. Beşinci sınıfların kaldırılmasıyla on binlerce sınıf öğretmeni norm fazlası durumuna düşecektir. Çocuk işçi sayısı ve çocuk istismarı artacaktır.''

Grup, açıklamanın ardından dağıldı .
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile