Gece En Düşük Hava Sıcaklığı Sıfırın Altında 15 Dereceyle Kars'ta Ölçüldü

Doğu Anadolu Bölgesi'nde gece en düşük hava sıcaklığı sıfırın altında 15 dereceyle Kars'ta ölçüldü. Bölgede 376 köy yolu ulaşıma kapandı.

Meteoroloji Erzurum Bölge Müdürlüğü'nden alınan bilgiye göre, Orta Akdeniz üzerinden gelen alçak basınç sisteminin etkisi altına giren Doğu Anadolu Bölgesi'nde kar yağışı aralıklarla etkisini sürdürüyor.

Gece en düşük hava sıcaklıkları sıfırın altında olmak üzere Kars'ta 15, Ağrı'da 11, Erzurum ve Ardahan'da 9, Erzincan ve Iğdır'da 2 derece olarak ölçüldü.

Günün en yüksek hava sıcaklıklarının da Kars ve Ardahan'da sıfırın altında 2, Erzurum'da 0, Ağrı'da 2, Erzincan ve Iğdır'da 4 derece olması tahmin ediliyor.

Soğuk hava nedeniyle ev, iş yeri ve araçların camları buz tuttu, çatılarda oluşan buz sarkıtlarının boyu 3 metreyi geçti. Belediye ekiplerince kent merkezlerinde başlatılan kar ve buzla mücadele çalışmaları sürdürülüyor.

Bölgede etkili olan kar yağışı ve tipi nedeniyle Erzurum'da 137, Ağrı'da 129, Kars'ta 72, Iğdır'da 21 ve Ardahan'da 17 olmak üzere toplam 376 köy yolu ulaşıma kapandı.

İl Özel İdaresi'ne bağlı karla mücadele ekipleri, kapalı köy yollarının ulaşıma açılması için karla mücadele çalışması yapıyor.

Karla mücadele ekipleri, yol açma çalışmalarının yanı sıra ulaşımın sağlanamadığı köylerdeki durumu ağır olan hastalara da yardım ediyor. Erzurum'da son 24 saat içerisinde yolu ulaşıma kapalı olan köylerden 1'i çocuk 3 hasta, İl Özel İdaresi ve 112 Acil Servis ekiplerince hastanelere ulaştırıldı.

Bu arada, kent merkezlerinde yapılan son ölçümlere göre kar kalınlıkları Ağrı'da 54, Kars ve Ardahan'da 26, Erzurum'da 20 ve Erzincan'da 2 santimetre.

Meteoroloji yetkilileri, bölgede gizli buzlanma olayına karşı sürücülerin dikkatli ve tedbirli olmaları konusunda uyarıda bulundu.

Muhabir: Ayşe Yıldız

Yayıncı: Emine Konuk
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile