Gecekondulaşma sorunları tartışıldı

Gecekondulaşma sorunları tartışıldı

Sarıyer Belediyesi Gecekondu ve Sosyal Konutlar Müdürlüğü'nün düzenlediği toplantıda, yurtdışından gelen uzmanlarla birlikte kentsel dönüşüm uygulamaları masaya yatırılarak gecekondulaşma deneyimleri paylaşıldı.

Portekiz Lizbon Üniversitesi’nden gelen kent plancıları ve akademisyenlerin katıldığı toplantıda, Sarıyer’deki gecekondulaşma, tapu ve mülkiyet sorunuyla ilgili kapsamlı bir sunum yapıldı. Sunumda, Gecekondu ve Sosyal Konutlar Müdürlüğü’nün faaliyet ve hizmetleri tanıtılırken, Sarıyer’de gecekondulaşmanın başlangıcından günümüze kadarki gelişimi ve ortaya çıkan son tablo değerlendirildi.

Toplantıya Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Şehir ve Bölge Planlama Bölümü Öğretim Üyesi Hürriyet Öğdül’le birlikte katılan Portekizli akademisyen ve kent plancılar, Portekiz’de de benzer gecekondulaşma sorunlarının yaşandığını ancak, Sarıyer kadar geniş çaplı bir gecekondulaşmanın olmadığını vurguladılar. Çözüm konusunda yapılması gerekenin, gecekondularda yaşayan insanların yaşadıkları yerlerden göç ettirilmediği yerinde dönüşüm modelinin benimsenmesi gerektiğini belirten uzmanlar, aksi durumda farklı sosyal ve ekonomik sorunların ortaya çıkacağının altını çizdiler.

Çayırbaşı’ndaki Sarıyer Belediyesi Ek Hizmet Binası’nda gerçekleştirilen toplantıya katılan, mahalle dernekleri platformu üyeleri, kent konseyi temsilcileri ile vatandaşlar da kentsel dönüşüm modeli konusunda görüşlerini aktardılar.

Vatandaşlarımıza imar ve mülkiyet konusunda teknik ve hukuki danışmanlık hizmeti veren Gecekondu ve Sosyal Konutlar Müdürlüğü, önümüzdeki günlerde düzenleyeceği seminer, toplantı gibi etkinliklerle bilgilendirmeye faaliyetlerine devam edecek.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile